Papp Tamás értesítése alapján: Pápa városával ismerkedtek a táborozók

Fotó: hiros.hu

Hetedhét országon is túl címmel rendezte meg helytörténeti és honismereti táborát a Jókai Mór Városi Könyvtár. A táborozók többek között Petőfi nyomába eredtek, városnéző sétán vettek részt, ellátogattak a Pannonia Reformata Múzeumba és az Edvy malomba, sőt mindenki elkészíthette a Nemzeti dal lenyomatát.

A két nagyon sikeres és népszerű Harry Potter-tábor után a helytörténeti és honismereti volt a könyvtár harmadik nyári tábora. Csiszárné Gyarmath Anett könyvtáros elmondta, minden napra más-más izgalmas programmal készültek a résztvevő gyerekeknek.

– A célunk az volt, hogy ebben a „tech-világban” kimozdítsuk a fiatalokat a számítógép és a telefon mellől és egy kicsit más aspektusból megismertessük őket a várossal, a nevezetességekkel. Az első nap utunk a Református könyvtárba vezetett, ahol egy izgalmas, interaktív kiállításon kalauzoltak végig bennünket, mely a Petőfi 200 év alkalmából született. A korhű nyomdán mindenki elkészíthette a Nemzeti dal lenyomatát, majd Petőfi Sándor nyomába eredtünk, fontos helyszíneket felkutatva Petőfi kvízt töltöttünk. Délután megismerkedtünk a könyvtárunk tereivel, a kölcsönzéssel és nem utolsó sorban sok-sok könyvvel. Táborunk második napja is aktívan telt. Mátyás az igazságos, ezt mindenki tudja: kvízben mértük össze tudásunkat és meséket hallgattunk. Vendégünk volt Reidmár Linda keramikus, akivel ismét csodákat alkottunk, csigákat hajtottunk, tulipánokat, virágokat festettünk. Ezután vonattal Sümegre utaztunk, ahol felfedeztük a várat. Visszatérve malomtörténeti bemutatóval és kiállítással vártak minket az Edvy Malomban, a házigazdák a gyerekek nagy örömére a játékról sem feledkeztek meg. A Hagyományok Hegye Egyesületet is vendégül láttuk, akik előadással és bemutatóval készültek, majd drámapedagógiai előadással búcsúztunk a közösen töltött időtől.

Forrás: veol.hu

https://www.veol.hu/helyi-kozelet/2023/08/papa-varosaval-ismerkedtek-a-taborozok