Papp Tamás értesítése alapján: Megnyitotta kapuit a VIII. Bakony Expo

fotó Biokontroll Kft.

Hazai terméket vásárolni nemcsak anyagi támogatást jelent a magyar termelőknek, hanem a minőség megbecsülését és a fáradságos munka iránt kijáró tiszteletet is – hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter a három napos Bakony Expo termelői vásár megnyitóján pénteken, Veszprémben.

Az agrárminiszter szerint ha például sajtot, kolbászt, vagy gyümölcsöt veszünk, amögött rengeteg tudás, tapasztalat és generációs örökség is van. Hozzátette: az ilyen vásárok azért kellenek, hogy a  termelők és a vásárlók találkozhassanak egymással, megbeszélhessék a termékek titkait, amelyek megvásárlásával a magyar munkaerőt, mezőgazdaságot, és a magyar családok megélhetését biztosítjuk. Nagy István kiemelte, hogy a hazai kistermelők termékei, a magyar kézműves ipar remekei és a kisvállalkozók árucikkei, minőségben magasan felülmúlják a külföldi tömegtermékeket. A jövőre nézve az a közös feladatunk, hogy az egészséges, minőségi, magyar élelmiszerek, a mikro-, kis és középvállalkozások termékei felvegyék a versenyt a piacon a nagy mennyiségben termelt árukkal. „A mi kezünk munkája, a magyar föld termése az őseinktől örökölt tudáson alapul, ami mindig a minőség biztosítéka.” – tette hozzá a tárcavezető.

A miniszter kifejtette, az expo az ünneplésen, a kötetlen találkozásokon és az önfeledt időtöltésen túl, komoly szolgálatot is tesz a régió piacfejlesztése érdekében is. Az agrárminiszter arra bíztatott mindenkit, hogy ha tehetik, látogassanak ki a Bakony Expora, ahol „mindenből megtalálható egy kicsi, ami a magyar szívnek oly kedves”.

A Veszprém Arénában vasárnapig nyitva tartó VIII. Bakony Expon a Veszprém megyei és helyi őstermelők kínálják termékeiket, a látogatók mesterségeket és szerszámokat, a tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokat ismerhetnek meg interaktív, szórakoztató módon.

Forrás: AM Sajtóiroda, kormany.hu