Papp Tamás értesítése alapján: A családi pótlékot nem kapó szülők is jogosultak az adó-visszatérítésre

Forrás behir.hu

Fontos, hogy a családi pótlékot nem kapó szülők se felejtsék el visszaküldeni december végéig a családi adóvisszatérítéshez szükséges nyilatkozatot – hívta fel a figyelmet a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára pénteken a Facebook-oldalán megosztott videóban.

Zsigó Róbert emlékezetetett: a kormány újabb jelentős támogatást tervez kifizetni a gyermeket nevelő családoknak: 2022-ben családi adóvisszatérítés keretében visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig.

Ennek összege szülönként elérheti akár a 800 ezret forintot is – mondta, hozzátéve, soha ilyen Magyarország még nem volt.

Zsigó Róbert elmondta, erre a kormány 600 milliárd forintot szán, amit a gazdasági növekedés, a gazdaság jó teljesítménye tesz lehetővé.

A kifizetés a családi pótlékban részesülőknek automatikus. A többi családi pótlékot nem kapó szülőknek viszont nem automatikus a kifizetés, nekik nyilatkozniuk kell. Az ehhez szükséges nyilatkozatot a NAV honlapján, a nav.gov.hu oldalon visszaadó-nyilatkozat néven találják meg – közölte az államtitkár.

Mint kifejtette, nyilatkozni kell annak szülőnek, aki ugyan jogosult családi pótlékra, de azt nem ő kapja, hanem a másik szülő. Nyilatkozniuk kell a kisvállalkozó, kisadózó szülőknek, továbbá szintén nyilatkoznia kell a 10. hetet már betöltő várandós édesanyának és hozzátartozójának.

Továbbá nyilatkozniuk kell a rokkantsági járadékban részesülő szülőknek is – hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert.

Forrás: demokrata.hu, MTI