Paks-védelem az éghajlatváltozással szemben

Süli János és minisztériumának folyamatos erőfeszítése meghozta az első látványos eredményt. A tervezéseket követően – és azzal még mindig párhuzamosan – megindult a kivitelezés. Fontos lépés ez, mert bizonyítja, hogy Magyarország ingadozás nélkül a tartós és biztos energiaforrást, az atomenergiát szerves részének tekinti az energiaellátásunknak és egyben a CO2 kibocsájtás csökkentésének. (kpe)

Ahogy ígértük, eljött ez az idő is! 2019. június 20-án az első „kapavágással” megkezdődött a Paks II. projekt keretében az első felvonulási épületek kivitelezése. Itt volt Alekszandr Hazin, az orosz fővállalkozó, az ASZE Mérnöki Vállalat Rt. Paks II. projektigazgatója, Lenkei István, a Paks II. Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója és Sáray Zoltán, a kivitelezést végző KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója is.

Mint annyiszor, most is hangsúlyoztam: Magyarország áramellátása nemzetstratégiai kérdés, gazdasági függetlenségünk egyik záloga. A biztonságos, kiszámítható, környezetbarát és olcsó áram a lakosság és a vállalkozások ellátása szempontjából is kulcsfontosságú. Ennek garanciája a paksi atomerőmű, amely a klímavédelmi célok megvalósulását, így a jövőt is garantálja.

Elmondtam azt is: a projektnek ebben a szakaszában a felvonulási területen több mint 80 kiszolgáló épület létesül, irodaházak, szerelőcsarnokok, raktárak épülnek. Ezek a létesítmények a két új atomerőművi blokk kivitelezéséhez szükségesek.

Forrás: Süli János facebook oldala