Őstermelők figyelem! Már csak pár nap maradt az őstermelői igazolvány visszamenőleges érvényesítésére

Fotó: madosz.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a gazdálkodók figyelmét többször is felhívja az igazolvány érvényesítésére a hivatalos honlapon, a NAKlapban, elektronikus hírlevelekben és e-mailen keresztül.

Az őstermelői igazolványt március 20-ig szükséges érvényesíteni. A még nem érvényes őstermelői igazolvánnyal rendelkezők 2020. február 12-én e-mailben is kaptak tájékoztatást a meghosszabbításról, de csak azokat a tagokat értesítették elektronikus úton, akik a NAK-nál e-mail címes elérhetőséget is megadtak.

Azon tagok, akik eddig még nem adtak meg e-mail címet, vagy szeretnének a korábban regisztrálásra került e-mail címen változtatni, legegyszerűbben az e-iroda felületükre belépve tudják azt megtenni, de jelezhetik igényüket az ugyfelszolgalat@nak.hu e-mail címre elküldött üzenetben, az ügyfélszolgálat +36 80 900 365-ös zöld számán, vagy a NAK bármelyik ügyfélszolgálati irodájában.

A Kamara továbbra is tárgyalásokat folytat az Agrárminisztériummal az őstermelői jogviszonyhoz fűződő intézkedésekről, modernizálásáról. Például, hogy az értékesítési betétlap kiváltása nélkül is érvényes legyen az őstermelői jogviszony, de az egyszerűsítések bevezetésére várhatóan csak 2021-től kerülhet sor.

Amennyiben az őstermelői tevékenység végzésével felhagyott, akkor az igazolvány bevonására van szükség, amit tizenöt napon belül kell jeleznie a bejelentett lakcíme szerinti bármelyik NAK ügyfélszolgálati irodájában. Az érvényesítéssel és bevonással kapcsolatban további információkat a www.nak.hu a Hatósági ügyek, Őstermelő menüpontjában olvashat.

Forrás: NAK, agroinform.hu