Őstermelő? Figyelje az e-mail fiókját és a határidőt!

A NAK e-mailben is értesítette azokat az őstermelőket, akiknek fontos lehet az őstermelői jogviszony folyamatossága, az idén is érvényes őstermelői igazolvány.

Fotó: madosz.hu

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által vezetett őstermelői nyilvántartásból származó információk alapján 2018. február 27-én több ezer őstermelő rendelkezett olyan hatályos őstermelői igazolvánnyal, amely a 2018. adóévre még nem került érvényesítésre. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elektronikus úton is igyekszik megkeresni azokat az őstermelőket, akik hatályos igazolványukat még nem érvényesítették. Ám csak azok kapták meg az elektronikus tájékoztató levelet, akik a kamaránál e-mail címes elérhetőséget is megadtak. A kamara a rendelkezésére álló címek alapján több mint 13 ezer fő részére küldte ki az alábbi részletet is tartalmazó tájékoztató levelet, amelyben az érvényesítésre, a határidő fontosságára és további tudnivalókra hívja fel a figyelmet.

Amennyiben Ön vagy közös őstermelői tevékenység folytatása esetében családtagja a folyamatos őstermelői jogviszony fenntartásában érintett lehet (pl. biztosítási okok miatt), kérjük, hogy 2018. március 20-ig keresse fel falugazdászát a 2018. évre vonatkozó értékesítési betétlap kérelmezése érdekében.Abban az esetben, ha nem a március 20-án lejáró jogvesztő határidő miatt szükséges az őstermelői ügyintézés, illetve a határidőig őstermelőként történő értékesítést sem tervez, ami miatt érvényes igazolvánnyal kellene rendelkeznie, kérjük, lehetőség szerint a határidő lejártát követően intézze őstermelői igazolványával kapcsolatos ügyeit, elkerülve ezzel a sorban állást és lehetőséget adva azoknak az őstermelőknek, akiknek március 20-ig mindenképpen érvényesíteni kell az igazolványukat.

Akik szeretnék, de eddig nem kérték e-mail címük regisztrálását, azok vagy az ugyfelszolgalat@nak.hu e-mail címre elküldött üzenetben, vagy az ügyfélszolgálat 80/900-365-ös zöld számán kérhetik, hogy rögzítsék a címüket, esetleg személyesen is megadhatják a területileg illetékes falugazdásznál. (Forrás: agrotrend.hu / NAK).