Orosz nagykövet: Magyarország is ellenséges ország

A kép forrása. oroszvilag.hu

A szankciók megszavazásával indokolta ezt az orosz nagykövet.

A Nexta Tv Twitter oldalán megjelent információ szerint Jevgenyij Sztanyiszlavov az Oroszországgal ellenséges államok közé sorolta Magyarországot is. Arról nem tudni, hogy nagykövet mikor és hol mondta ezt. Az Index orosz hírügynökségi jelentés alapján idézi Jevgenyij Sztanyiszlavovot, Oroszország budapesti nagykövetet aki szerint „Magyarország aláírta az összes brüsszeli szankciós csomagot, és be is kell tartania azokat. Ezért minősítették Oroszországgal szemben barátságtalan országnak, amellyel szemben válaszlépéseket lehet tenni”.  A Twitteren megjelent hozzászólások egyike szerint mindez csupán a hagyományos orosz megtévesztés része, mivel Magyarország továbbra is igyekszik középutas politikát folytatni az ukrán-orosz háború kapcsán.

Egy másik hozzászóló viszont úgy értékelte: a döntés azért születhetett Moszkvában, mert Magyarország jóváhagyta Finnország NATO csatlakozását. Márpedig ez komoly kihívást jelent az orosz biztonságpolitika számára.

Mások arra emlékeztetnek, hogy Magyarországot – a többi uniós és NATO tagállammal együtt – már 2022 májusa óta az ellenséges országok tartják nyilván Moszkvában.

Forrás: infostart.hu

https://infostart.hu/kulfold/2023/03/30/orosz-nagykovet-magyarorszag-is-ellenseges-orszag