Tovább bomlott az ellenzéki egység Békéscsabán – Orosházán kilépett az ellenzéki összefogásból az MSZP és saját jelöltet indított

Orosházán kiszállt az ellenzéki együttműködésből a helyi MSZP, és bejelentette, a volt polgármestert, Fetser Jánost indítja az októberi önkormányzati választáson polgármesterjelöltként – írja a hvg.hu. Fetser János a közösségi oldalán közzétett nyilatkozatban azzal indokolta a borítást, hogy „csak szívós akarattal, felkészült, komoly és tettre kész városvezetővel lehet valóságot teremteni, nem érhetünk el eredményt a munkát megspórolva, fél szívvel, olcsó felszínességgel.

Nem lehet a kicsinyes, törtető egyéni érdekeknek kiszolgáltatni a városunk jövőjét”. Fetser úgy véli, az utolsó pillanatig kitartottak a lehető legszélesebb ellenzéki összefogás mellett, de az szerinte nem hozta a várt eredményeket.
A településen korábban még a Mindenki Magyarországa Mozgalom javaslatára a Jobbik helyi képviselője, Szabó Ervin volt a közös ellenzéki jelölt. Szabó a lapnak elmondta, hogy megdöbbent a szocialisták lépésén, erről csak a sajtóból értesült.

A hvg.hu egy másik cikkében arról számol be, hogy tovább bomlott az ellenzéki egység Békéscsabán. A lap ismerteti: egy korábbi hír alapján helyben az MSZP önállóan készül a választásokra, önállóan dolgozzák ki programjukat. A portál hozzáteszi: a több ellenzéki párt által támogatott polgármesterjelölt, Dancsó Tibor mögött az MSZP eddig sem volt ott – most pedig a Momentum is kifarolt onnan, erről a párt helyi politikusa, Almási István írt a Facebookon. „Lássuk be, amit az elmúlt két hónapban itt a szervezetek jelentős része leművelt (sic!) az egy kabaré volt” – közölte a Momentum, mely párt ugyanakkor nem indul rá senkire, nem kampányol az ellenzéki jelöltek ellen.
HVG.HU