Őrizetbe vették egy olasz baloldali képviselő tanácsadóját a brüsszeli korrupciós ügyben

Fotó Dehir.hu

Újabb embert vettek őrizetbe a brüsszeli korrupciós ügyben: Monica Rossana Bellini, a botrány egyik kulcsfigurája Pier Antonio Panzeri mellett dolgozott adótanácsadóként. Az irodáját már átkutatták a milánói hatóságok. Orbán Viktor miniszterelnök az újabb letartóztatással kapcsolatban azt írta: ha így folytatják Brüsszelben, hamarosan annyi EP-képviselő lesz rács mögött, hogy saját futballcsapatot alakíthatnak – számolt be az M1 híradója.

307 szavazattal a luxemburgi Marc Angel lett az Európai Parlament új alelnöke. A szocialista politikus a szintén szocialista Eva Kaili posztját veszi át, akit korrupció gyanújával őrizetbe vett a belga rendőrség. A görög politikus volt az, aki miatt kirobbant az Európpai Parlement korrupciós botránya.

Rajta kívül már több baloldali EP-képviselő is előzetes letartóztatásban van. Most őrizetbe vették Monica Rossana Bellinit, Pier Antonio Panzeri volt olasz szocialista EP-képviselő adótanácsadóját. Az újabb fordulatra Orbán Vitkor a Twitteren reagált.

A miniszterelnök azt írta: „Ha így folytatják Brüsszelben, hamarosan annyi EP-képviselő lesz rács mögött, hogy saját futballcsapatot alakíthatnak. Ki tudja? Talán a 2024-es Eb-re is kijutnának. Ideje lecsapolni a mocsarat Brüsszelben!”

Forrás: hirado.hu