Őrizetbe vették a londoni lövöldözés gyanúsítottját, aki gyerekekre is rálőtt

Fotó Mészáros Diána

A 22 éves férfit a brit főváros északi részén fogták el.

Rendőrök a londoni helyszín közelében 2023. január 14-én, miután egy autóból járókelőkre lőttek a brit főváros Camden negyedében

Őrizetbe vették a szombati londoni lövöldözés gyanúsítottját. A Scotland Yard hétfő hajnali tájékoztatása szerint a 22 éves férfit a brit főváros északi részén, Barnet kerületben fogták el előző este.

A lövéseket a tettes egy mozgó járműből adta le Camden városrészben, a két legnagyobb londoni pályaudvar, az Euston és a King’s Cross-St. Pancras közötti utcában, egy katolikus templomnál, ahol éppen gyászszertartás zajlott.

A jármű elhajtott a helyszínről. A lövöldözésben hatan sérültek meg, köztük két gyermek.

A Scotland Yard hétfői tájékoztatásában megerősítette, hogy az incidens után egy 21, egy 41, egy 48 és egy 54 éves nőt nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, bár a 48 éves sebesült sérülései a vizsgálatok alapján maradandónak bizonyulhatnak.Egy 12 éves lányt könnyebb lábsérülésekkel vittek kórházba, őt ellátása után hazaengedték.

A lövöldözésben megsérült egy hétéves kislány is, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A londoni rendőrség hétfői tájékoztatása ugyanakkor arra utal, hogy a kislány túl van az életveszélyen: az ismertetés szerint jelenlegi állapota súlyos, de stabil.

A Scotland Yard beszámolója szerint az elfogott fiatal férfit gyilkossági kísérlet gyanújával vették őrizetbe, miután autóját a rendőrök vasárnap este megállították. A gyanúsított kilétét a rendőrség egyelőre nem fedte fel.

Forrás: kemma.hu, MTI

https://www.kemma.hu/orszag-vilag/2023/01/orizetbe-vettek-a-londoni-lovoldozes-gyanusitottjat-aki-gyerekekre-is-ralott