Origo: A teljes szétesés útjára lépett az MSZP

FOTÓ SZABÓ GÁBOR - ORIGO

Súlyos legitimációs válságba kerülhet az MSZP a jövő heti tisztújító kongresszusa után, mivel a feloszlatott Pest megyei küldöttek a bírósághoz fordulnak, mivel jogtalannak tartják az etikai bizottság döntését – írja az Origo, megjegyezve: abban az esetben, ha a bíróság később jogtalannak mondja ki a Pest megyei szervezet feloszlatását, akkor a kongresszus döntései érvénytelenek lehetnek.

A Pest megyei szocialistákkal a küldöttek 10 százalékát kizárták, mivel Budapest után Pest megye adja a legtöbb delegáltat a kongresszuson – jelentette ki Mesterházy Attila az ATV Csatt műsorában. „Ők jelentős részben az én támogatóim, így ez a döntés engem sújt” – emelte ki a társelnökségért induló politikus, aki így is bízik a pozíció elnyerésében. Tóth Bertalan az ATV Híradójának úgy reagált erre, hogy minden helyi szervezetet feloszlatnak, azokat is, amelyik Mesterházyt támogatták, és azokat is, melyek őt támogatták. Hangsúlyozta: a párt alapszabályának megfelelően jártak el.

Fekete Zoltán, a Pest megyei MSZP felfüggesztett vezetője az ATV-nek azt nyilatkozta: leszámolásnak tartja, hogy nem sokkal a tisztújítás előtt oszlatták fel a megyei szervezetet. Hozzátette: bírósághoz fordulnak az ügyben. Molnár Zsolt az ATV Egyenes beszéd műsorában azt mondta, hogy nem volt más választása a párt etikai bizottságának a nagyfokú szabálytalanság miatt.

ATV.HU, ORIGO.HU