Orbán Viktor: Sikeres kisvárosok, erős magyar vállalatok kellenek

Orbán Viktor: "A magyar baromfiágazat tovább szárnyal majd. Magyarország megőrzi az európai előkelő második helyét a minőségi kacsahús-termékek gyártásában". - A kép forrása: keol.hu

A magyar jövőhöz sikeres kisvárosok kellenek, a Kormánynak pedig az is szívügye, hogy megerősítse a magyar vállalatokat – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Bács-Kiskun megyei Mélykúton, a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. gyáravató ünnepségén.

„A beruházás egyértelmű jele annak, hogy a magyar baromfiágazat tovább szárnyal majd” – fogalmazott a kormányfő, kiemelve: az új üzemmel Magyarország megőrizheti előkelő második helyét Európában a minőségi kacsatermelésben. Az új gyár anyagi hátteréről szólva a kormányfő közölte: az összeg egy tekintélyes hányadát a vállalat biztosította, a Kormány több mint 4 milliárd forinttal vette ki belőle a részét, míg a költségek felét is meghaladó összeget a nemzetközi tulajdonban, orosz részvétellel működő Nemzetközi Beruházási Bank adta. (Forrás: MTI)

 

A Polgári Kisgazdák már 2010-ben a választások elött megfogalmazták a programjavaslataikat. A vidékfejlesztés olyan komplex átfogó tervezést igényel, amelyben egymásra épül a kistelepülések, a kis és közepes városok és a megyei jogú nagyvárosok jövője. Azok a fejlesztési tervek, amelyek egymástól függetlenül és egymástól eltérően készülnek, nagy valószínűséggel figyelmen kívül hagyják a szükséges kapcsolódás feltételeinek a megteremtését. Az eddigi eredmények alkalmasak arra, hogy elinduljon az egymásra épülő tervezés, meghatározásra kerüljenek a szükséges prioritások, és mind ezeknek a távlati forrásai. A kis- és közepes települések megmaradásának és fejlődésének egyik feltétele, hogy az ezeken a településeken élő emberek biztonságos jövőképpel rendelkezzenek. (KPE)