Orbán Viktor: Novák Katalin összeállított egy „hosszú és nagyon drága” családvédelmi akciótervet

Novák Katalin családpolitikáért felelős államtitkár. - A kép forrása: kormany.hu

A családvédelmi nemzeti konzultációról szólva Orbán Viktor kormányfő a péntek reggeli rádióinterjújában kiemelte, hogy nagyon sokan – 1,38 millió ember – küldték vissza a kérdőívet, amit úgy értékelt, hogyha fontos ügyről van szó, akkor nagy arányban hajlandó megmozdulni a magyar társadalom, egyetértési pontokat létrehozva ezzel.

A konzultáció során kiderült – folytatta -, hogy a gyermekek biztonsága a legfontosabb, és mivel a gyermekvédelem jelenleg szétaprózódott a jogrendszerben, felkérte Gulyás Gergely kancelláriaminisztert, készítsen egy koncepciót, amely egységes keretbe foglalja a gyermekvédelem legfontosabb modern kori kihívásait és a rájuk adható kormányzati válaszokat. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyarok szerint a demográfiai nehézségeket családpolitikával, kell megoldani, nem pedig bevándorlással. A fiatalok életkezdésének támogatásáról szólva Orbán közölte: Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár összeállított egy „hosszú és nagyon drága” családvédelmi akciótervet, és első helyre tették a fiatal családosok támogatását, amelynek részeként bevezethetnek a magyar szociál- és családpolitikában egy új elemet. Minderről várhatóan februárban ad tájékoztatást a kormányfő. (Forrás: MTI)

A Polgári Kisgazdák azt az álláspontot képviselik, csak anyagi erőfeszítésekkel nem lehet fordulatot elérni, a gyermekvállalás területén. Szívós, kitartó munkát kell azért folytatnunk, hogy a gyermekvállalást a fiatal szülők ne tehernek, hanem családi örömnek tekintsék. Ezen a területen az egyházaknak, a társadalmi szervezeteknek is nagyobb erőfeszítéseket kell tenniük. (KPE)