Orbán Viktor: Miskolc maradjon a nyerő oldalon!

Ha a miskolciak fejlesztéseket, beruházásokat akarnak, ha meg akarják valósítani a már kidolgozott terveket, „akkor működjünk együtt”, és „Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni” – fogalmazott Orbán Viktor kormányfő a borsodi megyeszékhelyen a helyi televízió Miskolci Napló című műsorában tegnap. Aláhúzta: a miniszterelnöknek akkor kell egy kampányban részt vennie, ha országos kérdésekre akarják a figyelmet irányítani. „Itt most nem ez a helyzet”, arra akarják ráirányítani az emberek figyelmét: „fontos, hogy alkalmas jelölteket találjanak a városi testületekbe, és alkalmas polgármestert válasszanak” – jelezte.

A politikus úgy látja, ő ehhez keveset tud hozzátenni, mert a jelölteket helyben ismerik, „a döntést sokkal inkább a személyes helyismeret alapján érdemes meghozni, nem pedig az én, mondjuk úgy, hogy politikai természetű kommentárjaim alapján”. „Nincs igény arra, hogy országjárásban legyek” – tette hozzá, kiemelve: azért jött el mégis, mert Miskolc fontos város, „becsületbeli ügy”, hogy itt legyen.

Támogatja Alakszai Zoltánt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, „jó szívvel” ajánlja. Mindazonáltal a döntő ok, amiért Miskolcra látogatott, hogy tartozik az előző polgármesternek, Kriza Ákosnak, akivel régóta dolgozik együtt – mondta Orbán Viktor, rámutatva: az előző településvezető „fantasztikus munkát végzett” a városban, most fognak beérni ennek a gyümölcsei. Hangsúlyozta: azért harcol, hogy „az öröksége ne menjen tönkre”, ne engedjük, hogy „ellenzéki főhadiszállást csináljanak ebből a városból, és az előző évek munkája áldozatául essen a pártcsatározásoknak”. A hvg.hu informátorai szerint Miskolc mellett Egerbe is ellátogat a héten a kormányfő.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt: Orbán Viktor szavai az

„elmúlt évek tipikus fideszes zsarolása”, olyannak hatnak, mintha nem is figyelné azt, ami Magyarországon történik. MTI, HVG.HU, ATV.HU