Orbán Viktor: Már nincs szükség a rendkívüli jogrendre

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában a rendkívüli jogrend elrendelését az egyik legjobb döntésnek minősítette, mert így a kormány időben tudott döntéseket hozni, nem kellett bemenni egy rendelettel a parlament elé, és „ezzel a baloldali ellenzékkel huzakodni”, hanem akár egy órán belül lehetett reagálni. Hozzátette: mivel úgy tűnik, nyáron a járvány nem fordul át tömeges fertőzésbe, már nincs szükség a rendkívüli jogrendre.

A jogállam nagyon jól működik Magyarországon, a magyar politikai nyilvánosság pedig a legszabadabbak között van az Európai Unióban – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője a Deutsche Welle német nemzetközi közszolgálati médiatársaságnak a koronavírus-járvány miatt tett intézkedésekkel kapcsolatban. A politikus kiemelte, a járvány miatt szerte az Európai Unióban hasonló intézkedéseket tettek, mint a magyar kormány, amely „meglehetősen jól” harcolt a járvány ellen, így rövidesen vége is a veszélyhelyzetnek.

Az Origo a témával kapcsolatosan megkereste az összes baloldali EP-képviselőt, akik vádakkal illették a magyar kormányt, illetve konkrétan Orbán Viktor miniszterelnököt a koronavírus-törvény miatt. Egyedül a jobbikos Gyöngyösi Márton válasza érkezett meg, aki arról írt, hogy nem kér bocsánatot, a törvénytől függetlenül diktatúrának tartja Magyarországot.

MTI, ORIGO.HU