Orbán Viktor: Magyarország érdekeit újra és újra meg fogjuk védeni

Fotó forrása Orbán Viktor Facebook oldala

A miniszterelnök közösségi oldalán posztolt az újabb brüsszeli szankciók apropóján.  

„Miközben Európa szenved az energiaválságtól, Brüsszelben újabb szankciós csomagon dolgoznak. Magyarország érdekeit újra és újra meg fogjuk védeni!”

– írta bejegyzésében a kormányfő.

Forrás: veol.hu

https://www.veol.hu/orszag-vilag/2022/11/orban-viktor-magyarorszag-erdekeit-ujra-es-ujra-meg-fogjuk-vedeni

Ketyegő bombán ül Európa

Az Analyst nevű görög kutatóközpont szerint „ketyegő bomba” a cseppfolyósított gáz (LNG) hajókon keresztüli szállítása Európába. Az intézet elemzésében úgy vélik, a vezetékes szállításhoz képest a szállítási feltételek miatt egy kiszámíthatatlan és megbízhatatlan módszerről van szó, továbbá a szállítmányok időzítése is az iparági befektetőktől függ.

Az Analyst állásfoglalásában az áll: a vezetékes gázkereskedelem kiszámítható, megbízható, és mindkét fél által elfogadott árak jellemzik. Ezzel szemben az „új”, hajókon keresztüli gázkereskedelem inkább számít megbízhatatlannak, amit tovább súlyosbít, hogy olyan árturbulenciák jellemzik, amelyeket spekulánsok alakítanak – szúrta ki az elemzést a Makronóm.

Fontos megjegyezni: az elmúlt hetekben a nemzetközi kutatóintézetek egyre inkább azt jelzik, hogy a megfelelő földgáztárolói szint és a várhatóan enyhe tél miatt nem az előttünk álló tél, hanem azt követő lesz a kérdés. Hiszen akkor már nem fog az előző évekhez hasonló mértékben földgáz érkezni Oroszországból. Tehát az igazi teszt jövőre lesz Európában.

Forrás: index.hu

https://index.hu/gazdasag/2022/11/06/energia-veszelyhelyzet-europa-lng/