Orbán Viktor kormányzati segítséget ajánlott a budapesti kollégiumtűz kárelhárításához

Tragikus kimenetelű épülettűz a Ráday kollégiumban. - A kép forrása: hirado.hu

Orbán Viktor csütörtök reggel felhívta, és együttérzéséről biztosította Bogárdi Szabó István református püspököt annak kapcsán, hogy szerdán éjszaka leégett a budapesti Ráday Kollégium épületének több emelete, és a tűzesetben életét vesztette egy ember – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan.

A miniszterelnök sajtófőnöke ismertette: a miniszterelnök felajánlotta, hogy a kormány segítséget nyújt a károk elhárításához és az épület rendbetételéhez. – Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón hangsúlyozta: a kormány együtt érez a Ráday utcai kollégiumtűzben elhunyt középkorú férfi családjával. A tűzesetben érintettek minden anyagi támogatást megkapnak – húzta alá a tárcavezető. A Ráday utcai kollégium a szerda esti tűz következtében használhatatlanná vált, az érintett diákok elszállásáról sikerült gondoskodni, a vizsgaidőszakot felfüggesztették – tudatta csütörtöki sajtótájékoztatóján Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke. Zsengellér József, a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) rektorhelyettese bejelentette: a hittudományi karon a vizsgaidőszakot felfüggesztik, és azoknak, akik még nem végeztek a vizsgáikkal, egyéni tanrendet biztosítanak. (Forrás: MTI/magyaridok.hu)

A Polgári kisgazdák együtt éreznek a Református Egyházzal, és nagyon örülnek annak, hogy a Kormány azonnal segít. A gyors segítség, kétszeres segítség. A Polgári Kisgazdák részvétüket fejezik ki a balesetben elhunyt személy hozzátartozóinak, és a Kollégium épületének mielőbbi helyreállítását kívánják. (KPE)