Orbán Viktor képviselői kérdésekre válaszolt a parlamentben

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor: Mi nem a bürokratákat, hanem a környezetet védjük

Schmuck Erzsébet, az LMP képviselője arról kérdezte a kormányfőt, hogy miért nem állítják le a környezetkárosító projekteket, és lesz-e változás a kormány környezetpolitikájában? Orbán Viktor válaszában közölte, mi nem a bürokratákat, hanem a környezetet védjük. Nem hivatalokra van szükség – tette hozzá. Az LMP képviselője viszonválaszában elmondta, hogy nincsen környezetvédelmi intézményrendszer Magyarországon. Orbán Viktor viszonválaszában elmondta, nem elegendőek a szép szavak. Vártam, hogy a főváros a klímavészhelyzet elfogadását követően konkrét intézkedésekkel áll elő, de ez nem történt meg eddig.

Nem csökkent, hanem nőtt a nyugdíjak értéke az elmúlt években

Harangozó Tamás, az MSZP képviselője a magánnyugdíj számlákról, és az esetleges uniós bírságokról kérdezte a kormányfőt. Orbán Viktor miniszterelnök válaszában közölte, a szocialisták egyhavi nyugdíjat vettek el az idősektől, ezzel szemben a mostani kabinetnek van egy megállapodása a nyugdíjasokkal, aminek értelmében nem csökkent a nyugdíjak értéke az elmúlt években. Mi nyugdíjprémiumot tudunk fizetni – tette hozzá. Önök hat megyében nem érték el az 5 százalékos bejutási küszöböt, ennyit a nép hangjáról – mutatott rá a kormányfő.

Az esetleges újpesti kórház létesítésérére várjuk a javaslatokat

Orbán Viktor az esetleges újpesti kórház létesítésére adott válaszában közölte, hogy november 30-ig várják a kerület javaslatát. Varju László (DK) szerint az ügy legalább 200 ezer embert érint. A miniszterelnök viszonválaszában azt mondta, az újpestiek majd eldöntik, mit akarnak, és ezt követően a kormány kijelöli a megfelelő embereket a tárgyalásra.

Forrás: origo.hu, Kovács András