Orbán Viktor: Fontos, hogy ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az EU jövőjét

Fotó forrása: Orbán Viktor facebook oldala

Fontos, hogy a jövőben ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az Európai Unió következő éveit, erről a miniszterelnök beszélt a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Orbán Viktor hangsúlyozta: olyan irányba kell terelni, mely a migráció megállítása mellett, tiszteletben tartja a nemzeteket, kiemeli a keresztény kultúra megőrzésének fontosságát és a tagállamok gazdaságpolitikai függetlenségét.

„Csak olyan dokumentumokat és olyan vezetőket fogunk támogatni, amely egyértelműen hitet tesz a migráció megállítása mellett. Amiből az is következik, hogy a migrációt támogató személyeket mint Soros György, az ő maffiaszerű hálózatát, ezeket az NGO-kat, ezeket vissza kell szorítani, kijjebb kell tolni az európai döntéshozatalból, mert túlságosan nagy befolyást gyakorolnak a brüsszeli bürokratákra, és rajtuk keresztül aztán az európai politikára. Tehát nagyon fontos, hogy olyan dokumentumot fogadjunk el, amiben szerepel a bevándorlás megállapítása” – fogalmazott a kormányfő.

Az uniós vezetői posztok elosztásánál a visegrádi államok érvényesíteni fogják saját szempontjaikat 

Nem lényegtelen, de másodlagos kérdésnek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnök a Kossuth rádiónak péntek reggel adott interjúban, hogy melyik európai pártcsaládhoz tartozik a jövőben a Fidesz.

Ezek a csoportosulások is alakulnak. Nem lehet lecövekelni egyetlen helyre, mert akkor kiszolgáltatnánk magunkat az európai politika változásainak – fogalmazott, hangsúlyozva, a magyar érdekkel összhangban kell helyet foglalnia a pártnak az európai színtéren.

Jelezte: a Fidesznek nincs helye egy olyan közösségben, amelyik bevándorláspártivá válik, elfeledkezik keresztény gyökereiről, nem tiszteli a nemzeteket, a brüsszeli bürokraták foglyává válik.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy az uniós vezetői posztok elosztásánál a visegrádi államok érvényesíteni fogják saját szempontjaikat. Kiemelte: a politikában a fontos dolgoknál az erő számít, ennek alapját pedig az adott állam és érvei súlya adja, e két területen pedig jól áll Közép-Európa.

M1, Kossuth Rádió, hirado.hu