Orbán Viktor Európa utolsó mohikánja

Orbán Viktor nyugdíjasok között. - A kép forrása: alfahir.hu

Orbán Viktor maradt Európa egyetlen politikus, aki képes nyíltan hangot adni véleményének, nem fél a globalista baloldalt csodáló csőcselék meglincselésétől – írja egy román publicista.

Orbán Viktor maradt Európa utolsó mohikánja, az egyetlen politikus, aki képes nyíltan hangot adni véleményének, nem fél a globalista baloldalt csodáló csőcselék meglincselésétől – írja véleménycikkében Adrian Onciu, az Opozitia.net román portál publicistája.

A szerző A davosi globalistáknak az igazság csak hallucináció lehet című írásában élesen bírálja a fősodrú bukaresti médiát, amiért rendszeresen putyinistának, oroszbarátnak nevezik a magyar miniszterelnököt, nyilatkozatait pedig pejoratív jelzőkkel idézik – írja a Magyar Nemzet.

Mint írja, az utóbbi három évben futószalagon szállított hazugságáradat eredménye, hogy a meztelen igazság ismertetését hallucinációként emelgetik. Onciu szerint Orbán Viktor az utolsó vezető, akire a szabad európaiak viszonyítási pontként tekinthetnek. – Ha úgy tetszik, ő Novak Djokovics megfelelője a politikában. Több olyan vezető nélkül, mint Orbán, a konzervatív Európának kevés esélye marad. Ezt teljes meggyőződéssel állítom – fogalmazott a publicista – írja

Adrian Onciu cikkében idézi a decemberi nemzetközi sajtótájékoztatón elhangzott miniszterelnöki értékelést a háborúról, s egy románul feliratozott videót is mellékelt a szöveges beszámolóhoz. A helyzetismertetésről, a béketárgyalások elkezdésének fontosságáról szóló üzenetekről a publicista úgy véli, azok egyszerű, a világűrből is látszó igazságok. – Mégis, a románoknak és az európaiaknak azt állítják, hogy ezek „hallucinációk”. Hogy Orbán egy „autokrata”, „oroszbarát” vezető, a mészáros Putyin barátja. A tény, hogy a magyarok támogatják őt, nyilván szomszédaink méretes tévedése lehet csupán – írja Onciu.  

A publicista megjegyzi: Orbán Viktor egy viszonylag kis európai uniós országot vezet, amely a Davosból irányított pénzügyi rendszertől függ, s amelyet könnyen feje tetejére lehetne állítani az Oroszországra kirótt szankcióknál jóval visszafogottabb lépésekkel. 

És mégis, Orbánnak megvolt a politikai intelligenciája ahhoz, hogy elkerülje a gazdasági katasztrófát, és ezzel párhuzamosan a szabadság lángját is megőrizze. A szuverenitást egy egyre inkább szovjetizálódó Európai Unióban, amely sokkal inkább korrupt, bürokratikus és nyitott az autokráciára, azaz arra, amivel Orbánt vádolja Ursula von der Leyen  – zárta szavait.

Forrás: Magyar Hírlap

https://www.magyarhirlap.hu/kronika/20230111-orban-viktor-europa-utolso-mohikanja