Orbán Viktor és Áder János is gratulált Joe Bidennek

Fotó forrása napi.hu

Gratulált Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök Joe Biden megválasztott amerikai elnöknek. Utóbbi levelében arra hívta fel a figyelmet, hogy a történelmi magyar-amerikai kapcsolatok közös értékekre épülnek: a két nemzet hagyományos szabadságvágyára és a demokrácia melletti elkötelezettségére. Magyarország a két országot összefűző baráti kapcsolatokat a jövőben tovább kívánja erősíteni – írta a magyar államfő.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap délelőtt arról adott tájékoztatást, hogy gratuláló levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök Joe Bidennek.

Engedje meg, hogy gratuláljak Önnek a sikeres elnöki kampányhoz. Jó egészséget és folyamatos sikereket kívánok rendkívül felelősségteljes feladatainak ellátásához

– írta Orbán Viktor.

Áder János gratuláló levelében, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal juttatott el vasárnap az MTI-hez, arra is felhívta a figyelmet, hogy az Egyesült Államokra – csakúgy, mint a világ többi országára – nehéz időszak vár. A Covid-19 járvány világszerte sok szenvedést, súlyos társadalmi problémákat okoz, és nagy kihívások elé állítja a kormányokat.

Ugyanakkor a pandémia elleni küzdelem közepette sem feledkezhetünk meg a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak kezeléséről – tette hozzá a köztársasági elnök. Hangsúlyozta, hogy a globális kérdések megoldásához hatékony nemzetközi együttműködésre van szükség.

Meggyőződése – írta -, hogy a hasonló elveket valló nemzetek transzatlanti közössége nélkülözhetetlen szerepet játszik a nemzetközi stabilitás fenntartásában. Magyarország az Egyesült Államok szövetségeseként a jövőben is kiveszi részét a béke és a biztonság megőrzését, valamint a terrorizmus elleni küzdelmet szolgáló erőfeszítésekből.

ÁDER JÁNOS FELELŐSSÉGTELJES FELADATAINAK ELLÁTÁSÁHOZ SOK SIKERT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNT JOE BIDENNEK.

Forrás: MTI, portfolio.hu