Orbán Viktor: Életet menteni csak békével és tűzszünettel lehet

Fotó Fischer Zoltán, Miniszterelnöki Sajtóiroda, MTI

Orbán Viktor miniszterelnök a görög, a horvát, a szlovén miniszterelnök, az osztrák kancellár valamint a bolgár és a ciprusi államfő társaságában külön találkozón vett részt Brüsszelben, az EU-csúcs helyszínén Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Forbanviktor%2Fvideos%2F1252941942321824%2F&show_text=true&width=560&t=0 Orbán Viktor korábban közösségi oldalán arról írt, hogy Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt Ukrajna számára, később pedig egy videót is megosztott.

„Itt vagyunk Brüsszelben. A rendkívüli uniós csúcson meghallgattuk Ukrajna elnökét” – kezdte Orbán Viktor. „Magyarország történetének legnagyobb humanitárius segítségét nyújtottuk az elmúlt évben Ukrajnának” – hangsúlyozta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy több mint egymillió menekültet engedtünk át a határainkon, akik Ukrajnából érkeztek.

„Meghallgatva az ukrán elnököt, nyilvánvaló, hogy ez a háború elhúzódik, nem számolhatunk azzal, hogy hamarosan véget ér. Miután elhúzódik,

mi, magyarok továbbra is segíteni fogjuk humanitárius eszközökkel az ukránokat, de fegyvereket továbbra sem szállítunk”

– szögezte le. „A magyar érdek továbbra is a minél gyorsabb tűzszünet, béketárgyalások és egy tartós békét eredményező rendezés. Életet menteni csak békével és tűzszünettel lehet. Mi, magyarok továbbra is a béke pártján állunk” – zárta gondolatait Orbán Viktor. Forrás: hirado.hu