Orbán Viktor: Egyetlen megoldása van a migránsválságnak, ez pedig az, hogy nem engedjük őket be az EU területére

Migráns-áradat. - A kép forrása: lokal.hu

Csak azok jöhetnek, akiknek lefolytatták az eljárását és pozitív elbírálásban részesült – közölte Orbán Viktor. Hangsúlyozta: Magyarország saját modellt épített fel, ezt akarják most lerombolni. A nyugati országoknak szerinte más elképzeléseik vannak, ezért nem a megoldást szorgalmazzák.

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy Brüsszel szerint az a helyes, hogy ha valaki Európába akar jönni, az szabadon mozoghasson az unióban, amíg el nem bírálják a menekültkérelmét.

A magyar emberek 3 perc alatt „kipenderítenék” azt a kormányt, aki így gondolkodik a migrációs kérdésről – jegyezte meg a kormányfő.

Majd hozzátette, hogy nagy erőfeszítéseibe került a magyar kormánynak, hogy a migráció kérdését kezelje. Végre megoldottuk a problémánkat, és most ezt Brüsszel vissza akarja hozni.

A kormányfő azt is elmondta, hogy ahhoz, hogy ezt megakadályozzuk, belül szilárdnak kell maradnunk. A helyzet, hogy nemcsak Brüsszellel állunk vitában, hanem a magyar baloldallal is.

A magyar politikán belül van egy olyan csoport – a baloldal – akiket Brüsszel bármikor utasíthat arra, hogy támogassák a brüsszeli döntéseket.

Azt mondják szó szerint, amit a gazdáik mondanak – tette hozzá.

A másik, amit tehetünk, hogy vannak jogi lehetőségek is, hogy bedugjuk a botot a küllők közé. Ebben segítségünkre lehet az is, hogy – a kormányfő szerint – nőni fog azon országok száma, akik ellenezni fogják a kötelező elosztási kvótát.

Orbán Viktor a Karácsony Gergely adománygyűjtő botrányával kapcsolatban elmondta, hogy ha

a magyar főváros főpolgármesterét meg lehet vásárolni külföldi pénzzel, akkor az azt jelenti, hogy nem a magyarok érdekét képviseli.

Ez pedig a mostani jogszabályok alapján is bűncselekmény. De azért a jogalkotónak is lesz feladata, hogy világossá tegye, a külföldiek magyar politikai befolyást nem vásárolhatnak.

Forrás: hirado.hu