Orbán Viktor: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök hétfőn a vajdasági Ludason.

Az a helyes, hogyha az egyetlen igazán komoly nagy nemzetközi repterünk magyar kézben van, ezért helyes is visszavásárolni, és a gazdaság elég erős ahhoz, hogy ezt meg is tudjuk tenni – hangsúlyozta Orbán Viktor. A miniszterelnök a közmédiának elmondta,

a magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet.

Miként arról a múlt héten beszámoltunk, hírügynökségi értesülések szerint egy hazai vállalatokból és üzletemberekből álló konzorcium – amelynek többek között a Mol is tagja – visszavásárolná a repülőteret üzemeltető céget, így a ferihegyi repülőtér újra magyar kézbe kerülhet. A magyar konzorcium egyik tagja, az ingatlanbefektetésekkel foglalkozó Indotek-csoport vezérigazgatója, Jellinek Dániel akkor megerősítette, hogy üzleti tárgyalásokat folytat a Budapest Airport megvásárlásáról. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a tárgyalások bizalmas jellegénél fogva semmilyen további tájékoztatást nem áll módjában közzétenni.

A Budapest Airportot tizenöt éve még a Gyurcsány-kormány privatizálta, amit már akkor is sokan bíráltak.

Tavaly, a koronavírus kitörése előtt Magyarország legnagyobb légikikötőjének értékét hárommilliárd euróra, vagyis körülbelül ezermilliárd forintra becsülték. A koronavírus-válság miatt a repterek, így a budapesti is nehéz helyzetben van, ezért is adódhatott nagyobb esély az üzletre, annak ellenére, hogy a külföldi tulajdonosok egyelőre meg akarják tartani a befektetésüket.

Forrás: MTI, hirado.hu