Orbán Viktor: Az EU vegye föl végre tagjainak sorába Szerbiát és a többi nyugat-balkáni országot is

Orbán Viktor és Aleksandar Vucic - A kép forrása: hirtv.hu

Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió és a Nyugat-Balkán országainak csúcstalálkozójáról jelentkezett.

„Magyarország nevében határozott és erőteljes álláspontot fogok képviselni, mert Magyarországnak létérdeke, hogy ezek az országok minél hamarabb az Európai Unió tagjaivá váljanak” – közölte a magyar álláspontot a miniszterelnök Tiranából, az Európai Unió tagállamai és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozójáról. Orbán Viktor hozzátette:

ez létkérdés Magyarország számára a biztonságunk szempontjából, mert csak Szerbia segítségével tudjuk végleg lezárni a migrációs útvonalat.

„Létkérdés Magyarország energiabiztonsága szempontjából is, hiszen ma gázt csak délről, a Balkánról, Szerbia felől kapnak a magyar családok és a magyar vállalkozások. Szerbia és Nyugat-Balkán lehet az olcsó energia kapuja, amely délről érkezik Közép-Európába, és így nemcsak Magyarország, hanem egész Közép-Európa energetikai függetlenségét megoldhatja” – nyomatékosította a kormányfő. Orbán Viktor hangsúlyozta:

„ne hezitáljunk tovább, az Európai Unió vegye föl végre tagjainak sorába Szerbiát és a többi nyugat-balkáni országot is.”

Forrás: hirado.hu