Orbán Viktor: A rezsicsökkentést megvédtük!

Fotó ripost.hu

Hétfőn kétnapos uniós csúcs kezdődött Brüsszelben. Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi média felületén a tárgyalások befejeztével bejelentette, sikeresen megvédte a rezsicsökkentést. Egy olyan megállapodást hoztak tető alá, amely kimondja, hogy azok az országok, amelyek az olajat csövön keresztül kapják továbbra is a régi feltételekkel folytathatják a gazdálkodást.

A legfontosabb hír, hogy megvédtük a rezsicsökkentést. Sikerült visszaverni a bizottságnak azt a javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon– jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az uniós csúcs első napjának végén.

Hozzátette, „van elég bajunk enélkül is, egekben vannak az energiaárak, magas az infláció, és a szankciók miatt egész Európa egy világgazdasági válság szélén táncol. Ilyen körülmények között kibírhatatlan lett volna számunkra, ha drágább olajjal kell működtetnünk a magyar gazdaságot, ez felért volna egy atombombával, de ezt sikerült elkerülni”.

Egy olyan megállapodást hoztunk tető alá, amely kimondja, hogy azok az országok, amelyek az olajat csövön keresztül kapják továbbra is a régi feltételekkel folytathatják a gazdálkodást – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Forrás: hirado.hu