Orbán Viktor: A magyar–szerb kapcsolatok a csúcson vannak

Orbán Viktor és Aleksandar Vucic - A kép forrása: hirtv.hu

Munkalátogatásra Belgrádba érkezett szombaton Orbán Viktor miniszterelnök. A magyar kormányfőt, aki Brüsszeből utazott a szerb fővárosba, Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök fogadta. A miniszterelnök és a szerb államfő találkozójának témái között Szerbia és a Nyugat-Balkán EU-integrációja, a magyar-szerb kétoldalú kapcsolatok, valamint az orosz-ukrán háborúban a tűzszünet és a béketárgyalások elősegítésének lehetőségei szerepelnek.

Orbán Viktor miniszterelnök munkalátogatást tesz Belgrádban, ahol Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök fogadta szombaton.

A megbeszélés témái között szerepel Szerbia és a Nyugat-Balkán EU-integrációja, a folyamatosan fejlődő magyar-szerb kétoldalú kapcsolatok, valamint az orosz-ukrán háborúban a tűzszünet és a béketárgyalások elősegítésének lehetőségei.

Orbán Viktor a Twitter-csatornáján megjelent biliárdozós fotókhoz fűzött angol nyelvű üzenetben hozzátette:

„Brüsszel után egy kis friss levegő Belgrádban. A magyar–szerb kapcsolatok a csúcson vannak. Köszönöm a játékot és a barátságot, Vucic elnök úr!”

A miniszterelnököt Szijjártó Péter is elkísérte Szerbiába, ezt a külgazdasági és külügyminiszter a hivatalos Facebook-oldalán tudatta.

Forrás: hirado.hu