Orbán Viktor: A magyar gazdáknak vasárnap nemet kell mondaniuk a bevándorlásra

Fotó forrása: Orbán Viktor Facebook oldala

A Polgári Kisgazdák tudják és érzik a fontosságát a vasárnapi európai parlamenti választásnak. Elnökségünk döntésének megfelelően a Kisgazda Polgári Egyesület úgy szervezte a kampányát, hogy az elsősorban a személyes megbeszéléseket, és a kisebb csoportokban megtartott vitákat helyezte előtérbe. A megyéktől beérkezett tájékoztatások bíztatók, úgy ítélem azonban meg, hogy szükség van a választás előtti néhány napban további felhívásokra és buzdításra.

A rendelkezésünkre álló eszközök korlátozottak, semmi nem akadályoz azonban bennünket abban, hogy minden elérhető ismerősünket, barátunkat választásra buzdítsunk. (TKB)

 

Brüsszel a gazdák pénzének egy részét el akarja venni és oda akarja adni a migránsok támogatására, amit meg kell akadályozni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a Fejér megyei Mezőfalván, a III. Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvényén.

III. Szántóföldi Napok és Agrárgépshow // 3rd Rural Field Days and Agricultural Machinery Show

III. Szántóföldi Napok és Agrárgépshow // 3rd Rural Field Days and Agricultural Machinery Show

Közzétette: Orbán Viktor – 2019. május 23., csütörtök

 

A magyar gazdáknak ezért most vasárnap nemet kell mondaniuk a bevándorlásra – jelentette ki a kormányfő. Orbán Viktor arra kérte a gazdákat, hogy az EP-választáson támogassák a Fidesz-KDNP jelöltjeit, akik képesek a bevándorlás megállítására és a magyar érdekek védelmére a brüsszeli csatákban. Az EP-választás tétjének nevezte, hogy sikerül-e a bevándorlást támogató európai vezetők helyébe bevándorlásellenes vezetőket választani. MTI

Fotó forrása: Orbán Viktor Facebook oldala

A Fidesz szavazásra buzdít

A kampány hátralévő három napjában a Fidesz mindent megtesz azért, hogy támogatóit szavazásra buzdítsa – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója csütörtökön Budapesten. Hidvéghi Balázs sajtótájékoztatóján közölte: a vasárnapi európai parlamenti voksolást megelőző napokban minden magyar háztartásba szórólapot juttatnak el, amelyen a választás tétjét és a részvétel fontosságát mutatják be. Hozzátette: támogatóikat személyesen felkeresik és telefonon is felhívják. Önkénteseik személyesen viszik el és adják át Orbán Viktor levelét minden Fidesz-támogatónak – hangsúlyozta. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint sok százezer embert keresnek fel így közvetlenül a kampányhajrában.

Magyarország és Európa megvédje a határait és akik szeretnék megfékezni az illegális bevándorlók millióit, azoknak a Fidesz és a KDNP közös listájára kell szavazniuk – mondta a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Kocsis Máté kijelentette: a kormánypártok az elmúlt években bebizonyították, hogy képesek megvédeni a határt, de a következő években készen állnak arra is, hogy az unió többi, schengeni határvédelemben érintett országával együttműködve ezt a rendszert kiterjesszék és így az egész kontinenst megvédjék. Kocsis Máté makói utcafórimán azt is elmondta, hogy a bevándorlás és a társadalmi átalakulásról hozott döntést többé nem lehet megmásítani. Lázár János a jelenlévőket választási részvételre biztatva úgy fogalmazott, a Brüsszelben született döntések közvetlenül befolyásolják életüket, ezért nem maradhatnak ki azokból. A térség országgyűlési képviselője szerint kétféle politikus van, az egyik szolgálja a hazáját, a másik árulja azt. MTI