Orbán Viktor: A legfejlettebb iparágakat honosítjuk meg Magyarországon

Fotó MTI, Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök a Mol legújabb üzemének az átadóján elmondta, hogy a magyar gazdaság egyre értékesebb lett.

– A Mol Magyarország legsikeresebb vállalata – fogalmazott Orbán Viktor a Mol tiszaújvárosi poliolüzemének az átadóján. A miniszterelnök elmondta, hogy a Mol volt a mentsvár az ínségen időkben, amikor a rendszerváltás idején az egyetlen komolyan vehető magyar cég maradt. – A Mol és a magyar gazdaság sorsa ugyanannak a könyvnek a két oldala, aminek lényege, hogyan lehet megnyerni a 21. századot – húzta alá. Mint jelezte, a vállalat nem elégedett meg és Hernádi Zsolt vezetése alatt régiós terjeszkedésbe kezdett. 

– Nem csoda, hogy a Mol Magyarország legértékesebb, több lábon álló vállalata 

– jegyezte meg a kormányfő. Szót ejtett róla, hogy a poliolra különböző iparágakban van szükség.

– Logikus, hogy a Mollal az történik, ami a magyar gazdasággal, mivel nemzeti szinten is több lábra álltunk. A magyar gazdaság is egyre értékesebb lett, és ennek az elnevezése a konnektivitás nemzeti stratégiája. A magyar gazdaság is szeretne megszabadulni az egyoldalú függőségektől – rögzítette Orbán Viktor. Kiemelte, hogy a magyar gazdaság diverzifikálja az energiabeszerzési forrásait. 

Jelezte, hogy szükség lesz a sok energiára, mert a legfejlettebb iparágakat honosítják meg Magyarországon. 

Biztatónak nevezte a Mol példáját, mivel a most átadott gyárban 300 új szakember fog dolgozni.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Forbanviktor%2Fposts%2Fpfbid032sN36Hhn7EWE6ZMUoNHCmEA8CoUn9CY1QnR4WBMVGFYE33riDs8RGb6388qJzfW5l&show_text=true&width=500&is_preview=true Felépült a Mol csoport legnagyobb organikus beruházása, a Poliol Komplexum, a Mol és a Thyssenkrupp szoros együttműködésével – írta meg ki az olajtársaság múlt szerdán kiküldött meghívójából, amiben az új egység ünnepélyes átadójára invitálják a különböő lapok képviselőit. Az új üzem segítségével a régió piacvezető vegyipari vállalatává kíván válni a Mol Petrolkémia.

Forrás: Magyar Nemzethttps://magyarnemzet.hu/belfold/2024/05/orban-viktor-hamarosan-eloben-jelentkezik-a-mol-gyaratadorol?utm_medium=referral&utm_source=hirado.hu