Orbán Viktor: A harmadik oltás felér egy életbiztosítással

Fotó Orbán Viktor facebook oldala

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút.

A negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot, riasztó a helyzet Romániában, ezért a határhoz közeli két kórházban ötven betegüket látjuk el – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjújában, hozzátéve, hogy a két ország közötti különbség az oltottak arányára vezethető vissza, ami Magyarországon mintegy kétszer magasabb.

– Senki nem fogja tudni elkerülni a delta variánst, ami sokkal agresszívabb, mint a korábbiak voltak, ezért abból kell kiindulni mindenkinek, hogy a veszély sokkal nagyobb, mint korábban volt.

A kormányfő közölte, hogy a hétvégén ő is megkapja a harmadik oltást. – Mindenkinek mondom, hogy a harmadik oltás felér egy életbiztosítással – tette hozzá.

A maszkviseléssel kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: fontos, hogy zsúfolt helyen vegyük fel a maszkot, de hangsúlyozta, hogy nem a maszk, hanem az oltás véd meg. – Vakcinánk, kórházi ágyunk, orvosunk, lélegeztető gépünk van bőséggel, fel vagyunk készülve egy negyedik hullámra – mondta.

A miniszterelnök elmondta, minden reményünk megvan arra, hogy legyen saját fejlesztésű vakcinánk.

Európát körbe zárták a migránsok

Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó szerint fokozódik a migrációs nyomás, Brüsszelben azonban a kötelező kvótát erőltetik. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy nem bíznak magukban.

A nyugat-európaiak úgy tűnik, feladták a reményt arról, hogy saját nemzetük népesedési válságán úrrá tudjanak lenni. Többek között ezért is pótolnák a hiányzókat migránsokkal. Azt akarják, hogy vegye át a döntéseiket a többi ország is, valójában meg akarják mondani, hogyan éljenek mások. Ez azonban nem egyeztethető össze a magyar felfogással. Hozzátette, ezért tizenkét ország levelet írt arról, hogy milyen lépéseket kell tenni a határok megvédése érdekében.

A migrációval kapcsolatban elmondta, hogy felelős döntések kellenek.

– Virágcsokrokkal nem lehet megvédeni a határt, miközben a rendőreinket és a katonáinkat támadják a határon – hívta fel a figyelmet.

A migráció okait nemcsak elmagyarázni kell, hanem meg kell akadályozni.

Rezsiharc

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a rezsiharc az első csaták között volt Brüsszellel 2010 után. Sokan emlékezhetnek arra, hogy amikor a baloldal irányított, akkor a baloldali kormányok folyamatosan engedték, hogy a szolgáltatók emeljék a rezsiárakat, amelyek így gyorsan az egekbe szöktek. Nagy csata volt ezt megváltoztatni.

A baloldali képviselők piaci árat követelnek, ami 380-400 ezerrel nagyobb költséget jelentene a magyar családoknak. A rezsiharc eredményét meg kell védeni, mert a rezsicsökkentés és a lakosságvédelmi intézkedések nélkül egy átlagos magyar család több százezer forinttal többet fizetne a rezsiért évente, mint most.

Bécsben kétszer, Berlinben háromszor annyit fizetnek az áramért, mint Magyarországon. A gázáraknál ugyanez a helyzet, csak fordítva, Bécsben tripláját fizetik érte, Berlinben a dupláját. Hozzátette, Svédországban nyolcszorosát fizetik a gáz áráért.

Brüsszel közben nem tesz semmit, akkor sem tett, amikor már látni lehetett, hogy Európában felfelé mennek majd a rezsiárak.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a klímavédelemre hivatkozva továbbra is árat emelnének az áram, a villany és az üzemanyag esetében.

A magyar álláspont azonban az, hogy nem a lakossággal, hanem a klímaromboló cégekkel kellene megfizettetni a költségeket.

Jövő héten EU-csúcsot tartanak, ezzel kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: a V4-ek javaslatokat visznek az árak növekedésének megállításával kapcsolatban. Ismét hangsúlyozta, a klímaromboló cégeket kell megadóztatni, nem pedig az embereket.

Forrás. hirado.hu, Kossuth Rádió