Orbán Viktor: A családok a nemzetek alapjai

Fotó Havran Zoltán

– Két év telt el azóta, hogy legutóbb konferenciát tartottunk. Azóta a világ megváltozott, egy háború árnyékában vagyunk – fogalmazott Orbán Viktor a budapesti demográfiai csúcson. A miniszterelnök kiemelte, hogy szerencsére jó dolgok is történtek, így az olasz jobboldal megnyerte a választásokat, ez az utolsó pillanatban történt.

– A két ország közötti barátság veretes, mert mindkét nemzet a szabadságharcosok hazája. Mindkét országban tudják, hogy tekintély nélkül nincs szabadság, és a családok a nemzetek alapjai  – jegyezte meg.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy Bulgária az illegális migráció elleni védelemben, és az energiabiztonság terén is fontos partnere Magyarországnak. A magyar kormányfő külön köszöntette az azeri és a bosnyák küldöttséget is. – Magyarország lelkiismereti ügynek tekinti a keresztények védelmét világszerte. Magyarország a családok melletti kiállás egyik erős bástyája a világban, a támadások csak megkeményítenek minket – hívta fel a figyelmet.

Fontos a demográfiai csúcs

– Tudhatják, hogy Magyarország a családok és a demográfia ügyének leghangosabb szószólója a nemzetközi politikában. Ebben nem is lesz változás, hiába támadják a magyar kormányt  a liberális világban, ez csak megkeményít bennünket. Nincs változás – szögezte le a miniszterelnök.

Mint mondta, fontos, hogy két év után újra demográfiai fórumot tartunk, Európát ugyanis még mindig egy progresszív, liberális elit vezeti. A miniszterelnök azt látja, hogy Európa fontos kérdései helyett, mint a kontinens demográfiai jövője, mindenféle sületlenséggel, képtelenséggel van elfoglalva.

Orbán Viktor emlékeztetett, hogy a szovjetek komolyan gondolták, hogy egyes folyók folyási irányát megfordítsák és felülírják a világ rendjét. Ez jutott eszébe, amikor az Európi Parlement két éve megszavazta, hogy a férfiak is szülhessenek gyermeket.

Felhívta a figyelmet, hogy az MCC egyik elemzése azt állapította meg, hogy az Eurobarometer különböző felmérései kizárólag a progresszív politikai elit félelmeit tükrözi és nem arról szólnak, ami az embereket foglalkoztatja.

– Egy diktatúrában azt még csak-csak el tudjuk képzelni, hogy a vezetők teljesen más malomban őrölnek, de az elképzelhetetlen, hogy ez megtörténhessen egy nyugati demokráciában, ahol a választók akarata a döntő. Az európai polgárokat pedig az érdekli leginkább, hogyan tudnak családot alapítani, biztos otthont teremteni és biztonságban felnevelni őket. Ezek a demográfiai kérdések, mégsem ezek vannak fókuszban az európai politikában – húzta alá a miniszterelnök.

Szerinte azért lehet ez, mert a világ működésének értelmezését a liberálisok meghekkelték. – Elterjesztették, hogy az egyén a világon a legfontosabb, és nincs semmi efelett. Zsarnokságot látnak mindenben és mindenkiben, a családban, a hazában, az Istenben. Pedig a korlát abban is szolgál, hogy megkapaszkodjunk benne és támasztékot, amely segít feljebb lépni és azzá váljunk, akinek a Jóisten teremtsen minket. Igaz, az együttélés, korlátot is jelent, de enélkül nincs szabadság sem. Mi itt Magyarországon tudjuk, hogy a szabadsághoz legalább két ember kell, aki egyedül van, az nem szabad, hanem magányos – szögezte le Orbán Viktor.

Forrás: Magyar Nemzet

https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/09/orban-viktor-a-csaladok-a-nemzetek-alapjai-kovesse-nalunk-eloben?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator