Orbán Viktor a CPAC-en: ha te vagy a legjobb, akkor győzhetsz

A budapesti konzervatív konferencián a miniszterelnök elmondta, miért fognak győzni „legközelebb is”.

Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt a CPAC Hungary 2022 konzervatív konferencián a Bálnában csütörtökön Budapesten.

„Egy hónapja nyertük meg a zsinórban a negyedik választásunkat, és néhány napja alapítottam meg az ötödik keresztény, konzervatív kormányomat. (…) Mi, magyarok joggal érezhetjük úgy, hogy

a szavaink mögött van feldezet” – fogalmazott a kormányfő.

Tizenkét pont

Szerinte 12 pontból áll a progresszió legyőzésének nyílt, „szabadon felhasználható” receptje:

 1. a saját szabályaink szerint kell játszani, nem szabad elfogadni a mások által írt utat, „aki az ellenfelei szerint játszik, bizonyosan veszíteni fog”
 2. nemzeti ideológia: a választók oldalán kell maradni, „a választók azt mondták, Viktor, építsd fel azt a falat, három hónap múlva állt a fal, nem kell ezt túlgondolni”
 3. nemzeti érdek a külpolitikában, „Hungary first”. „Itt van a szomszédban zajló háború. Oroszország az agresszor, Ukrajna védekezik. De minket a honvédség véd meg és a NATO.”
 4. legyen médiánk: el kellene különülnie a politikának és a médiának, de ez a nyugati baloldalon sem történik így
 5. leplezd le az ellenfeleid szándékát – „ki lenne a nagyobb tabudöntögető, mint Donald Trump. Nem a ma, hanem a holnap tabuit kell ledönteni”, példaként említette Orbán Viktor „az LMBTQ-lobbi szándékainak leleplezését”
 6. ne szorulj ki a szélére – „meg kell adni az Istennek, ami az Istené, a császárnak, ami a császáré, és a természettudománynak, ami a természettudományé”
 7. olyan politikát kell folytatni, amellyel az ellenfél is jól jár
 8. minden nap olvasunk – „minden nap kijelölök egy napot, amikor olvasok”, fogalmazott Orbán Viktor. „A spin-doctor egy hasznos állatfajta, de megérteni a politikát a politikacsinálóknak kell
 9. legyen hited, a hit hiánya veszélyes
 10. keress barátokat – „mi, magyarok képesek vagyunk a legkisebb ügyekben összeveszni egymással, aztán csodálkozunk, hogy az ellenfelek bekerítenek bennünket. Azt keressük, hol vannak a közös pontok!” Orbán Viktor példaként hozta a Vatikánt, amellyel egy sor kérdésben egyetért, de mást gondolnak az illegális migrációról
 11. építs közösségeket
 12. építs intézményeket, „amelyek a politika felől értelmezhetőek, az intézmények velünk maradnak”.

Forrás: infostart.hu

https://infostart.hu/belfold/2022/05/19/orban-viktor-a-cpac-en-ha-te-vagy-a-legjobb-akkor-gyozhetsz