Orbán Viktor: A baloldal úgy akar hatalmat szerezni, hogy közben az ország egésze ellen tesz

Fotó Orbán Viktor facebook oldala

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádiónak ad exkluzív interjút. Hallgassa a beszélgetést a hirado.hu-n!

Túl messzire megy a baloldal azzal, ahogyan közönségesen támadja a járványkezelést – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő szerint nem szabad úgy akarni a hatalmat, hogy közben az ország egésze ellen tesznek és nem szabadna lebeszélni az embereket arról, hogy az oltással ők is részt vegyenek a járvány elleni védekezésben.

A napokban lesz két éve hogy az operatív törzs létrejött, ahol komoly, felelősségteljes munka folyik, a szakemberek erejüket megfeszítve dolgoznak az emberéletek megmentéséért és ezért nem azt érdemlik, hogy ilyen durva támadásoknak legyenek kitéve – tette hozzá a miniszterelnök.

Nekünk több lábon kell állnunk

A kormány kiindulópontja az emberek biztonsága, ezért az elsődleges szempont, hogy mindig legyen elegendő vakcina a raktárban, de van olyan oltóanyag, amelyik idővel lejár és ezeket a kidobás helyett inkább felajánljuk a világ nehezebb sorsú országainak – mondta Orbán Viktor. Kiemelte, vakcinabeszerzés szempontjából nem állhatunk egy lábon, nekünk több lábon kell állnunk. Orbán szerint nem szabad lemondani arról, hogy azon országok, akik képesek jó vakcinát előállítani, azokkal megmaradjon a kapcsolat. A kormányfő elmondta, hogy a baloldal még mindig rendszeresen támadja a vakcinákat, hiába felvették már többen közülük akár a sokat támadott keleti vakcinákat.

Február elsejétől lép életbe az élelmiszerárstop, mely szerint hat alapvető élelmiszer árát fagyasztják be, és maximalizálják a tavaly októberi árban. Orbán Viktor kifejtette, hogy a magyar kormány azt mondja, hogy normális esetben a kormánynak nem kell beavatkozni az élelmiszerárakba. De vannak rendkívüli helyzetek, amiben nem mondhatjuk azt, hogy a gazdasági szereplők megtudják oldani a helyzetet.

A kormányfő szerint a világgazdaság belépett a magas inflációs korszakba, és ekkor a kormány nem várhatja a piaci szereplőktől az árak kiegyenlítését. Amíg nem kerülnek vissza a dolgok a megfelelő kerékvágásba, addig azonban élni kell – tette hozzá. Mindnyájunknak be kell menni a boltba, és ki kell fizetni a termékeket, és jobb a korábbi alacsonyabb áron fizetni.

Forrás: hirado.hu, Kossuth Rádió