Orbán: nekünk nem számok kellenek, hanem magyar gyermekek

A kép forrása: fuhu.hu

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban beszélt a családokról, a migrációról és a Soros-egyetemről is.

Orbán Viktor a Rádió mikrofonja előtt – A kép forrása. zoom.hu

Manfred Webert választotta meg az Európai Néppárt (EPP) úgynevezett csúcsjelöltjévé az Európai Bizottság elnöki posztjára, a pártcsalád helsinki kongresszusán. Orbán Viktor miniszterelnök ennek kapcsán elmondta, két jelöltből lehetett választani, egy szélsőséges módon liberális politikus volt az egyik jelölt, a másik pedig a bajor Manfred Weber. – A miniszterelnök szerint nem volt nehéz eldönteni, hogy ki mellett tegye le voksát a Fidesz-KDNP. Kifejtette: Manfred Weber az áprilisi, magyarországi országgyűlési választásokon részt vett, támogatását fejezte ki a Fidesz-KDNP felé. „A mögöttünk álló európai támogatást is szimbolizálja az, hogy a nekünk nyújtott segítséget, és a támogatást most visszaadjuk”– fogalmazott Orbán. Orbán Viktor szerint az EPP-nek vissza kell térnie a helyes útra, az emberek oldalára kell állnia. Az európai baloldal szerint összeomlóban van, és csak a migráció támogatásával foglalkozik. A miniszterelnök az ENSZ migrációs paktumáról rátérve elmondta: „A migrációs paktum szemben áll az európai emberek akaratával, ezért nem szabad aláírni, mi ezért utasítottuk el időben, már másodikként. Az, hogy az elsők között tudtunk reagálni, Szijjártó Péter külügyminiszter urat dicséri. Azóta egyre többen követik a példánkat.” Orbán Viktor említést tett arról is, hogy alapvetően híve a nemzetközi szerződéseknek, amiket hasznos dolgoknak nevezett, de a migrációs paktumot kivételnek tekinti. A magyar emberek álláspontjával ellentétes, hogy a migrációt joggá tegyük. Az ENSZ-ben azok az országok vannak többségben, akik migránsokat bocsátanak ki, ezért nem tudjuk elfogadni ezt, a migráció nem egy nemes cél – mondta.Kiemelte, hogy az ilyen típusú nemzetközi nyilatkozatok és határozatok húzóhatást indítanak el, ezt úgy fogják felfogni a világ szerencsétlenebb részén élő, nehéz sorsú emberek, hogy itt, Európában várják őket. Az ilyen dokumentumok újabb és újabb migrációs hullámokat indítanak el.

„Magyarország világossá akarja tenni mindenki számára, hogy ide ne gyertek. Migránsokat nem engedünk be, ők a jobb élet reményében jönnek. A menekülteket a megfelelő eljárás után befogadjuk. Megvan a szabályrendszerünk arra, hogy kik és hogyan jöhetnek ide, ezen, nem akarunk változtatni” – tette hozzá. A családokról szólva a miniszterelnök kifejtette, hogy európai összevetésben, a gazdasági teljesítményünkhöz képest mi magyarok költjük a legtöbbet a családokra. „Szeretjük a gyerekeket, az asszonyokat és a családokat, de érzelmektől mentes megfontolásból is megéri költeni rájuk, mert fogy a népesség, ha így megy tovább, a magyarok elfognak fogyni. Felelősséget kell viselnünk a magyarságért hosszabb távon is, nekem ez a dolgom” – fogalmazott, majd kitért arra is, hogy a magyarok valamiért kevesebb gyereket vállalnak, mint amennyi a biológiai fennmaradásunkhoz kellene. Orbán szerint a fiatalok családban gondolkoznak, de amikor szembesülnek az anyagi nehézségekkel, leadják a terveiket.

„Olyan Magyarországot látok magam előtt, ahol egyetlen fiatalnak sem kell megváltoztatnia a gyermekvállalási terveiket csak az anyagi nehézségek miatt. Vidámabb és boldogabb ország leszünk, ha több lesz a fiatal” — mondta.

Riporteri kérdésre szóba került Olaszország helyzete is, mert az olaszok is egyre többet költenek a családokra.

„Olaszországnak új kormány van, ami migrációellenes és családbarát. Nyugaton sokan úgy gondolják, van egy könnyebb megoldás, az, hogy engedjünk be annyi migránst, ahány gyerek hiányzik. Mi másképp gondolkozunk, nekünk nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek. Ebben egy húron pendülünk az olaszokkal” – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor kiemelte, hogy a családtámogatás területén „van okunk kihúzni magunkat”. Példaként említette a gyedet, a gyed extrát és a csokot is, valamint azt, hogy az óvodai férőhelyek száma folyamatosan nő.

„Ez még mindig nem elég. A gazdaságot sikerül az uniós átlagot meghaladó pályán tartani, így van értelme megnézni, mit lehet még tenni a családokért, erről szól a nemzeti konzultáció. Tudom, hogy mindenkinek sok dolga van, de arra kérem az embereket, különösen az asszonyokat, nőket, hogy szánjanak erre félórát” – mondta. Magyarország és Kína kapcsolatáról a miniszterelnök elmondta, hogy Magyarország esetében általában is felértékelődést figyelhetünk meg, mert egyre fogy a stabil háttérrel rendelkező országok száma, de a hogy a politikai stabilitás nagy érték.

„Mi bizalmatlan nép vagyunk, nem szoktuk elhinni, de széles szakmai egyetértés van abban, hogy Európa gazdasági motorja Közép-Európa, és benne Magyarország lesz” – tette hozzá.

A beszélgetés végén szóba került a Soros-egyetem helyzete is, mellyel kapcsolatban Orbán Viktor kiemelte: a törvényeket mindenkinek be kell tartania. Orbán Viktor egyébként biztos benne, hogy a CEU marad az országban, esetleges távozásuk pedig csak blöff, mert a törvényi feltételek adottak. (Forrás: 888.hu)