Olcsóbb lett a csirkehús, amint megjelentek az ellenőrök a piacokon

Fotó pixabay.com

A fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére helyszíni ellenőrzést végeztek a budapesti Lehel és a Fővám téri piacon szerdán.

A napokban a közösségi oldalakon elterjedt fényképeken látható csirkehúsárak kirívónak tekinthetők, más üzletekben hasonló mértékű árakra nem volt egyetlen példa sem. A fogyasztóvédelmi ellenőrzés idején már a fotókon szereplő hentesüzlet is az elhíresült összegeknél jelentősen kedvezőbb áron kínálta a csirkehúst – tájékoztatta a minisztérium közleményében a hirado.hu-t. Hozzátették, a csontos csirkemellet például 900 forinttal olcsóbban árusította a kereskedő.

A fogyasztóvédelem az elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel kiemelten ellenőrzi elsősorban a tartós élelmiszerek, fertőtlenítőszerek és háztartási papíráruk ártörténetét és árképzési gyakorlatát a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, megtévesztő tájékoztatások kiszűrése érdekében.

Hangsúlyozzák: a vizsgálatok a hagyományos és online kereskedelemben egyaránt folyamatosak, a túlzott árak tömeges megjelenése a tapasztalatok szerint nem jellemző. A szakterület egyeztet az adóhatósággal is az összehangolt ellenőrzések, közös fellépés érdekében.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium állandó kapcsolatot tart a kereskedelemi szövetségekkel, az ágazat meghatározó vállalkozásaival. A szektor képviselőitől érkező jelzések szerint a folyamatos ellátás továbbra is biztosított, a kereskedelmi láncok megfelelő tartalékokkal rendelkeznek.

A tárca változatlanul az indokolatlan készletfelhalmozás mellőzésére, a valós szükségletek szerinti vásárlásra kér mindenkit.

agrotrend.hu / hirado.hu