Nyugisabb napok jönnek csütörtökig

Fotó: szon.hu

A hét első felében igazi őszi időre van kilátás, köddel, rétegfelhőzettel és napos időszakokkal. Csütörtökön hidegfront jön.

Felhősen indul az új hét, keleten, délkeleten és helyenként északnyugaton kevés eső is eshet, emellett reggelre a keleti országrészben többfelé pára, köd is képződhet. Napközben nyugat, északnyugat felől egyre többfelé kisüt a nap, de keleten, délkeleten egész nap kitart a szürkeség. A légmozgás nem lesz jelentős, mérsékelt marad a nyugati-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Kedden és szerdán többfelé ébredhetünk ködös időre, helyenként ködszitálás teheti csúszóssá az utakat. A nappali órákban a köd fokozatosan zsugorodik, illetve megemelkedik, alacsony szintű rétegfelhőzetté alakul, és főként keleten, északkeleten helyenként egész nap megmaradhat. Ahol viszont feloszlik, főként kedden sokat fog sütni a nap, szerdán már gyakrabban megnövekedhet a felhőzet, de jelentős csapadék sehol sem várható. Hajnalonként a tartósabban derült, fagyzugos tájakon előfordulhat talajmenti fagy. Délutánonként a tartósan felhős, ködös tájakon 9-12, máshol 13-18 fokot mérhetünk. 

A délies szelet a Dunántúlon mindkét napon élénk lökések kísérhetik.

Csütörtökön esővel, záporokkal, feltámadó északnyugati széllel hidegfront érkezhet északnyugat felől.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/hirek/nyugisabb-napok-jonnek-csutortokig