Nyugaton nagy esők, keleten semmi csapadék – időjárás előrejelzés

kép: 24.hu

Kiadós eső várható az ország nyugati részében. Észak-keleten várhatóan nem fog esni, és ott akár 20 fok is lehet.

Csütörtök

Október 7-én, csütörtökön az ország nagy részén túlnyomóan borult lesz az ég, csak az ország északkeleti harmadában és a keleti határszélen vékonyodik, szakadozik a felhőzet. A középső országrészben és a Dunántúlon sokfelé várható eső, zápor, a nap folyamán a csapadék egyre inkább a délnyugati, nyugati tájakra szorul vissza. A délnyugati, nyugati megyékben kiadós mennyiségre van kilátás, ezzel szemben a az ország északkeleti harmadán nem valószínű csapadék. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között valószínű.

Péntek

Délen túlnyomóan borult idő várható, északon, északkeleten azonban szakadozottabb, vékonyabb lesz a felhőtakaró. Késő délután észak felől határozottan csökken a felhőzet. Délen egyre inkább gyengülő intenzitású esőre számíthatunk. Az északkeleti, keleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű, a tartósan csapadékos tájakon lesz hidegebb, északkeleten a melegebb.

Szombat

Éjszaka tovább folytatódik a felhőzet csökkenése, a szélvédett részeken pára, foltokban köd is képződhet. Napközben a déli megyékben számíthatunk továbbra is a több felhőre, másutt gyengén felhős, napos idő várható. Délutántól kelet felől felhősödés kezdődik. A felhősebb déli, délkeleti tájakon elvétve lehet szemerkélő eső, majd a délutáni óráktól megnövekszik a csapadékhajlam. Az északkeleti, északi szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban általában 4 és 9 fok között alakul, de a derült, szélcsendes helyeken ennél jóval hidegebb is lehet. Délután 11 és 16 fok közötti maximumot mérhetünk.

Forrás: OMSZ, agroinform.hu