Novák Katalin: További családtámogatási intézkedések várhatók / OTP: Fél százalékkal növelik a költségvetési kiadásokat jövőre a családpolitikai intézkedések

Fotó Árvai Károly, kormany.hu

Novák Katalin, az Emmi családügyekért felelős államtitkára a Figyelőnek nyilatkozva elmondta: Magyarország fordítja a legtöbbet a családokra Európában. Az államtitkár szerint az eredmények visszaigazolják a kormány politikáját. Közölte azt is, hogy a jövőben további intézkedések várhatók. Novák Katalin szerdán az Echo TV-ben elmondta: nincs szükség a költségvetés módosítására ahhoz, hogy az Orbán Viktor által bejelentett hétpontos családvédelmi akcióterv életbe lépjen, ugyanis a költségvetésnek megvan a szükséges tartaléka a támogatásokhoz. A család– és ifjúságügyért felelős államtitkár az ATV Egyenes beszéd című műsorának keddi adásában elmondta, hogy szerinte vannak ugyan kritikus hangok, de nagyon sokan érdeklődnek a vasárnap, Orbán Viktor által bejelentett 7 pontos családtámogatási akcióterv részleteiről. Novák Katalin bejelentette, hogy a fiataloknak, akik felveszik az életkezdési támogatást, nem kell semmilyen egyéb díjat fizetniük, a hitelbírálati és egyéb költségeket az állam átvállalja helyettük. Nem kötik ahhoz sem a támogatást, hogy hosszú távon Magyarországon kelljen élnie annak, aki azt igénybe veszi – tette hozzá az államtitkár.

Az az OTP Bank elemzőinek becslése szerint idén 122-145, 2020-ban 244-288, 2021-ben pedig 265-311 milliárd forintos kiadást jelentenek majd a 2020-as költségvetésnek az Orbán Viktor által vasárnap bejelentett új családtámogatási intézkedések – számol be az Index.

INDEX.HU, HIRTV.HU, ATV.HU, FIGYELŐ