Novák Katalin: Már kétszázezer családot támogattak a családvédelmi akcióterv keretében

Fotó ECHO, A nemzet hangja
A Polgári Kisgazdák nem föltétlenül értenek mindig egyet a kormány aktuális, főként az agráriumra vonatkozó döntéseivel. Feltétlenül támogatják azonban a kormány nemzet és családpolitikáját. (kpe)

Mintegy kétszázezer családot, több mint 900 milliárd forinttal támogatott a kormány egy év alatt a családvédelmi akcióterv keretében – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden. A politikus a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) épületében tartott sajtótájékoztatón ismertette: a babaváró támogatást mintegy százezren igényelték, de népszerű volt a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, a jelzáloghitelelengedés és a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó kölcsön is. A négygyermekes édesanyák szja-mentességét január óta 43 ezren vették igénybe.

Az államtitkár az InfoRádióban azt is bejelentette: július 8-án online nemzetközi konferenciát tartanak Európa cenzúrázatlanul címmel, amelyen részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vučić szerb elnök és Janez Janša szlovén miniszterelnök.

MTI, 2020.06.30. MAGYAR HÍRLAP