Novák Katalin: Gyorsabb és olcsóbb lesz a meddőségkezelés

Fotó: shutterstock

A kormány minden döntésénél figyelembe veszi a családok érdekeit – hangoztatta az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten. Novák Katalin a Nézőpont Intézet népesedéspolitikai konferenciáján elmondta: a kormány célja, hogy minden vágyott gyermek megszülessen Magyarországon. Ehhez az is kell, hogy a 150 ezer meddőségi problémával küzdő párnak segíteni tudjanak. Ezért a meddőségi kezelések a jövőben olcsóbbak, gyorsabbak és mindenki számára hozzáférhetőek lesznek. Novák Katalin kitért arra is: a babaváró támogatást július óta több mint 55 ezer pár igényelte.

MTI, HIRTV.HU

A Polgári Kisgazdák álláspontja, – a korábbival azonosan – a népesség csökkenés megállításához összehangolt komplex lépésekre van szükség. A kormány az anyagi

teherbíró képességeinek a határáig elment, vannak azonban további olyan területek és lehetőségek, amelyek biztosíthatják, vagy legalábbis segíthetik a születések számának megnövekedését. A bejelentett döntés éppen a kívánt célok elérése érdekében szükséges és támogatható. (kpe)