Novák Katalin: A járvány idején sem enged a családtámogatásokból a kormány

Fotó: Árvai Károly, kormany.hu

A családok életszínvonalának megtartása ugyanolyan fontos, mint az emberi élet megvédése és a gazdaság talpra állítása

– nyilatkozta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Novák kijelentette, hogy „bármennyire is össze kell húzni a nadrágszíjat” a járvány okozta válság miatt, a családok támogatásából nem enged a kormány. „A gyermekvállalás életre szóló döntés, ezért a kormány garantálni szeretné, hogy hosszú távon számíthassanak a családok a támogatásokra” – hangsúlyozta.

A miniszter elsődleges célja, hogy a válság alatt se kelljen feladni semmit az eddigi családtámogatásokból. Reméli, hogy a támogatások folyamatos bővülése a következő másfél évben sem fog leállni.

Novák Katalin kiemelte azt is, hogy bár a családi pótlék összege nem emelkedett, az ahhoz hasonló, alanyi jogú juttatások köre bővült, például szeptembertől minden diák ingyenesen kapja a tankönyveket, valamint ingyenessé, illetve kedvezményessé tették az étkeztetésüket.

A kormány munkához köti a családtámogatásokat, és a nemzeti konzultációban az emberek is megerősítették ezt a nézetet – mondta a miniszter.

Forrás: index.hu, NA