Nő az EU korrupciós botránya / Részleges beismerést tett Eva Kaili

Fotó: Magyar Hírlap

Elismerte, hogy tudott az élettársa és egy olasz uniós képviselő korrupciós ügyeiről Eva Kaili, az EP volt alelnöke. A görög politikus letartóztatásának fenntartásáról a jövő héten dönt a bíróság. Este az MTI a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilapra való hivatkozással azt közölte, hogy Kaili a kihallgatása során azt is elismerte, hogy arra utasította apját, hogy rejtse el az otthonában a későbbi házkutatások során megtalált készpénz nagy részét.

Részleges beismerő vallomást tett az európai parlament volt alelnöke Eva Kaili a Le Soir szerint. A belga lapnak  Világgazdaság által idézett cikke szerint a görög szocialista politikus a nyomozóknak elismerte, tudott arról a „tevékenységről”, amelyet élettársa, Francesco Giorgi végzett a szintén olasz volt EP-képviselővel, Pier Antonio Panzerivel, aki a korrupciós botrány állítólagos ötletgazdája.

A vesztegetési pénzekkel teli bőröndök „áthaladtak” Kailiék lakásán. Az egyiket bizonyosan a görög politikus apja vitte el, akit Brüsszel diplomatanegyedének központjában, egy szállodában fogtak el a rendőrök. Ez vezetett oda, hogy az EP alelnökével szemben annak mentelmi joga ellenére eljárhattak, a büntetőeljárási szabályok szerint ugyanis az eset tettenérésnek minősül. Kaili december 9-e óta van őrizetben, amelynek meghosszabbításáról jövő csütörtökön dönt majd a bíróság.

Forrás: Magyar Hírlap

https://www.magyarhirlap.hu/europai-unio/20221220-reszleges-beismerest-tett-eva-kaili