Nincs veszélyben a kecskeméti Mercedes-Benz bővítése

A kép forrása: bacsmegye.hu

Nincs veszélyben az a korábban kitűzött cél, hogy bővítsék a Mercedes-Benz kecskeméti gyárát – közölte az autógyár szerda kora délután az MTI-vel.

A kecskeméti autószerelők a Mercedes gyártósoránál a “Hírös Városban”. – A kép forrása: hiros.hu

A Mercedes-Benz-gyár azt követően adta ki közleményét, hogy a Daimler stuttgarti központja megerősítette az index.hu információját, mely szerint átmenetileg felfüggesztették Kecskeméten a Mercedes-gyár bővítését.     A hírportálnak Ludvig Orsolya, a kecskeméti Mercedes-gyár kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott: természetes, hogy egy piaci cég módosítja a terveit, ez zajlik most a Mercedesnél is.     A közlemény szerint a magyarországi telephelyen számtalan fejlesztés zajlik a bővítés mellett is. A gyár teljes kapacitással működik, és a termelési programja már a jövő évre is telített, hiszen az itt gyártott kompakt autók kereslete továbbra is növekszik. Az űrlap aljaKöszönjük megkeresését

Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Mint írták, a piaci igények, a technológiai trendek és az iparágat érintő szabályozások mind befolyásolják azt, hogy az autóipari gyárak milyen irányba fejlesztenek, így a Daimler AG is rendszeresen felülvizsgálja termék portfólióját és igyekszik kiegyensúlyozott kapacitás-kihasználást elérni nemzetközi gyártási láncában. A kecskeméti gyár fontos eleme ennek a termelési láncnak. A Daimler csak jó tapasztalatokkal rendelkezik Magyarországon és hosszú távon épít kecskeméti beruházására – olvasható a közleményben. (Forrás: MTI)

Kalmár Pál a Kisgazda Polgári Egyesület Bács-Kiskun Megyei Szervezetének az elnöke, Solt Város polgármestere. – A kép forrása: baon.hu

Kalmár Pál a Kisgazda Polgári Egyesület Bács-Kiskun Megyei Szervezetének az elnöke, Solt Város polgármestere: a Polgári Kisgazdák Bács-Kiskun megyében is nagy jelentőséget tulajdonítanak a Mercedes-Benz kecskeméti jelenlétének. A magyar gépipari tudás világszínvonalú volt mindig, amit az elmúlt száz esztendőben olyan márkanevek fémjeleztek, mint a Ganz, a Weiss-Manfred és az újpesti öbölben épített folyami és tengeri hajók. Dédszüleink büszkén emlegették a Föld számos országában közkedveltté vált Árpád-motorvonatot, aminek egy muzeális példánya ma a Siófoki Vasútállomáson tekinthető meg, de hasonló elismerést vívott ki a nagy-világ földművesei körében a váltva-forgató ekékkel dolgozó Dutra traktor-család is, ebből is a kisgazdaságok közkedveltté vált gépe, az UE-28 sorozatszám-jelű traktor. A Mercedes-Benz helyesen méri fel a saját jövőjét, ha hosszútávon is a magyar műszaki szellemi-tőkére fog alapozni. Az eddig elért eredményeinket meg kell őrizni. Erről fog szólni a május 26-án, jövő vasárnap sorra kerülő európai parlamenti választás is. Mindenki menjen el szavazni. – Egyetlen ésszerű megoldás: a Fidesz-KDNP listára egy IGEN szavazat! (KPE)