Paksi időközi: 94,4 százalék a Fideszesnek

Időközi önkormányzati választás Pakson. - A képen Süli János - A kép forrása: pakspress.hu

 

A város egyik körzetében önkormányzati képviselőválasztást tartottak. A kormánypárti jelölt ellenfele a Munkáspárt színeibe indult. A Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 94,4 százalékát kapta meg a paksi időközi választáson. Ulbert Sándorra 289 voks érkezett, ellenfelére, a munkáspárti Szarka Sándorra 17. A választáson meglehetősen alacsony volt a részvétel, a 2076 választásra jogosultnak kevesebb, mint 15 százaléka ment el: mindössze 307 fő.

További időközi választások

Békésen is új önkormányzati képviselőt választottak, ott is nagy fölénnyel nyert a Fidesz-KDNP-s jelölt: Pásztor Szidónia a szavazatok 54,2 százalékát kapta. A második helyen egy független, Földesi Mihály végzett 29,28 százalékkal, mögötte egy másik független, Kopanyicza András 12,46 százalékot szerzett. Az MSZP jelöltjére, Szabó Gáborra mindössze a voksok 4,06 százaléka érkezett.

A Zala megyei Vasboldogasszonyon: a három független jelölt közül Németh Zsoltot választották vasárnap Vasboldogasszony polgármesterének. Az időközi választáson a település 470 választópolgára közül 274 szavazott, egy voks érvénytelen volt. Németh Zsolt, aki eddig képviselő-testületi tagként tevékenykedett, 142 szavazatot kapott. Kihívói közül Zsuppán Béla 99, Laska Róbert 32 voksot gyűjtött össze. A települést 2010 óta irányító polgármester, a szintén független Mazzag Géza egészségi állapota miatt mondott le májusban. (Forrás: MTI/hvg.hu)

Kép: Süli János vasárnap az időközi önkormányzati választásokon Pakson. A kép forrása. pakspress.hu