Németország szigorú intézkedéseket vezet be húsvét idejére

Meg kell húzni a vészféket, hogy megállítsák a járványt – vélekedett Angela Merkel német kancellár, aki bejelentette, hogy a megbetegedések növekvő száma miatt az eddiginél szigorúbb intézkedéseket vezetnek be húsvét idejére Németországban. Április 1-jétől öt napig minden zárva tart, az élelmiszerüzletek is csak nagyszombaton nyithatnak ki. Április közepéig a mostani korlátozások érvényben lesznek.

Sebastian Kurz osztrák kancellár közölte, Bécsben, Alsó-Ausztriában és Burgenlandban komoly gondot okoz a brit vírusvariáns terjedése a szomszédos országok közelsége miatt is, ahol szintén magas a fertőzöttség. Elmondása szerint úgy döntöttek, hogy ahol lakosságarányosan a hétnapos megbetegedési arány négyszáz fölé emelkedik, ott rendkívüli intézkedéseket vezetnek be.

A fertőzöttek számának növekedése miatt szigorításokról dönthet a szlovén kormány szerdai ülésén, miután konzultál a koronavírus-járvánnyal foglalkozó szakcsoporttal, amely egy nappal korábban ülésezett – közölte a helyi sajtó kedden.

Romániában a keddi adatok is a koronavírus-járvány terjedésének gyorsulását jelzik, a fővárosban meghaladta a lakosság 6,2 ezrelékét az utóbbi két hétben megfertőződtek aránya, de a hatóságok továbbra is próbálják elkerülni Bukarest vesztegzár alá helyezését.

Görögország engedélyezi az európai uniós tagállamok és Izrael állampolgárainak, hogy beutazzanak területére, ha már megkapták a koronavírus elleni oltást – közölte a turizmusért felelős minisztérium szóvivője kedden.

Megkapta a Covid-19 elleni védőoltást Vlagyimir Putyin orosz elnök – közölte kedd este Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

MTI, INDEX.HU, M1 HÍRADÓ, RTL KLUB – ESTI HÍRADÓ