Nem engedték be Németországba a MÁV-Start egyik szerelvényét

Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

350 utas találta magát a cseh határállomás peronján

Kellemetlen élményben volt részük azoknak, akik május 7-én utaztak a Hungária EuroCityvel Németországba, a szerelvény nem megfelelő műszaki állapota miatt ugyanis a MÁV-Start által kiállított szerelvényt a német személyzet nem vette át, így a vonat nem folytathatta útját Hamburg felé – írta meg a Mandíner.

Az iho.hu vasúti szakportál úgy tudja, hogy a cseh–német határállomáson a vonat kísérőszemélyzetének cseréjekor derült ki, hogy az egyik kocsiban nem működik a légkondi, és az egyik ablak felső, billenő része kitörött – írta meg a Mandíner.

A szerelvény kifogásolható műszaki állapota miatt a DB személyzete elutasította a vonat átvételét, az nem folytatta útját Hamburgba.

Az eset miatt körülbelül háromszázötven utas maradt a děčíni állomás peronján azzal, hogy oldják meg a továbbutazást, ahogy tudják.

A MÁV-START a nemzetközi társvasutak bevonásával azonnal vizsgálatot indított az eset kapcsán.

Az eset már nem először történt, tavaly nyáron több alkalommal is megesett, hogy a németek a Prága felől érkező EC-vonatot nem engedték be az országba, mert az vagy hiányzó kocsival közlekedett, vagy nem volt rajta étkezőkocsi. A németeknek nemcsak a magyar szerelvénnyel vannak gondjaik, a csehek által kiállított szerelvény is maradt már Děčínben – olvaashat a portálon.

Forrás: MH

https://www.magyarhirlap.hu/kronika/20230509-nem-engedtek-be-nemetorszagba-a-mav-start-egyik-szerelvenyet