Negyvenen próbáltak áttörni a határon Röszkénél

Fotó police.hu - szmo.hu

A csoport tagjai kövekkel dobálták meg az egyenruhásokat. A határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett.

Mintegy negyven migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél szerdán – írja a police.hu. A rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerákon keresztül észlelték a csoportot.

A migránsok a határ több egymáshoz közeli szakaszán, kisebb csoportokban, létrák segítségével próbáltak meg a határkerítésre felmászni, és illegálisan Magyarország területére jutni.

Erőszakosan léptek fel a határt védő egyenruhásokkal szemben, kövekkel dobálták meg őket, a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett.

A rendőrök három külföldit feltartóztattak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Ők sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Az esettel összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak bűntett, valamint tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indul, a három feltartóztatott férfit a rendőrök előállítják.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu