Négyszáznegyven migránssal szemben intézkedett a rendőrség az elmúlt 24 órában

Forrás police.hu

Több mint 240 határsértővel szemben intézkedett a rendőrség az elmúlt 24 órában, és 195 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben. Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 7 ember ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrség 2022. december 14-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 245 határsértőt tartóztatott fel és 195 főt akadályozott meg a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a rendőrség a Police.hu oldalon.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 4 határsértőt tartóztattak fel Tompa közúti határátkelőhelyen.

Csongrád-Csanád megyében 183 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged és Mórahalom közigazgatási területén – számolt be a police.hu.

A rendőrök Budapesten 1, Óbarok közigazgatási területén 11, Szárligeten 10, Hegyeshalomban 9, Mosonmagyaróváron 6, Ócsán 21 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, indiai, kongói, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád megyében 10 esetben összesen 195 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Mórahalom közigazgatási területén, 2022. december 14-én 4 óra 55 perckor a rendőrök egy német honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy belga állampolgárságú férfi vezetett. A német honosságú járműben a sofőrön kívül 7, magát török állampolgárnak valló külföldi utazott.

Ásotthalom közigazgatási területén, 2022. december 14-én 21 óra 40 perckor a rendőrök egy román honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy román állampolgár vezetett, a járműben utazott társa, aki ugyancsak román állampolgár volt. A járműben a sofőrön és társán kívül 8, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Hazánk területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 7 ember ellen indult büntetőeljárás.

Forrás: hirado.hu