Négy miniszter kap feladatot a turizmus fejlesztésében

Fotó: Shutterstock

A kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló kormányrendelet alapján Rogán Antal mellett Gulyás Gergelynek, Szijjártó Péternek és Varga Mihálynak is lesz feladata a turizmusfejlesztésben.

A miniszterelnök kabinetfőnöke, Rogán Antal a turizmusért való felelőssége keretében előkészíti a turizmusra, az utazásszervező és -közvetítő tevékenységre, az  utazási és utazásközvetítői szerződésre, a  falusi és agroturizmusra, valamint –  a  gyógy- és egészségügyi tényezők vonatkozásában az  egészségügyért felelős miniszterrel együttműködve – az egészségturizmusra vonatkozó jogszabályokat – írja a turizmus.com.

A  miniszterelnök kabinetfőnöke felelős a  vendéglátás területéért, így előkészíti a  vendéglátásra, valamint a közösségi és állami bormarketing-tevékenységre vonatkozó jogszabályokat.

A turizmus területén feladatot kap a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely is. A  miniszter Budapest főpolgármesterével együttműködve koordinálja a kormány egységes budapesti városfejlesztési tevékenységét.

Gulyás Gergely irányítja – a  sportpolitikáért felelős miniszterrel együttműködésben – a  budapesti kiemelt nemzetközi sportesemények megpályázásával és sikeres pályázat vagy jelentkezés esetén a  megrendezésre vonatkozó, a  nemzetközi sportesemények jogtulajdonosaival való szerződéskötéssel kapcsolatos kormányzati feladatokat.

A külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter felel a turisztikai diplomata hálózat irányításáért.

Az ágazat területén feladatokat kapott a Gazdasági Kabinet is, amelyet Varga Mihály pénzügyminiszter irányít. A kabinet a turizmusért, valamint a vendéglátásért való felelősségi körökben a kormány ügydöntő jogkörrel rendelkező szerve.

Nevesítetten nem szerepel feladataik között a turizmus, de, nyilvánvalóan több területen is kapcsolódik tevékenységük a pénzügyminiszter, az agrárminiszter, az emberi erőforrások minisztere, az innovációért és technológiáért felelős miniszter, valamint a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter esetében.

(kamaraonline.hu)