Ne feledjük: 2 x 1% !

Május végéig folyamatosan az adóbevallás időszaka van. A korábbi évekhez képest egyre könnyebb ezt a kötelezettséget teljesíteni,hiszen egyrészt a munkáltatók, másrészt maga az adóhatóság elkészíti a bevallás tervezetét. Nincs más teendő a legtöbb esetben,mint ezt elfogadni,ani történhet úgy is,hogy a tervezet megtekintése után nem teszünk semmit.

A kényelemnek sajnálatos módon az az ára,hogy igen sokan  nem veszik a néhány perces fáradságot arra,hogy a bevallással egyidejűleg rendelkezzenek adójuk kétszer egy százalékának felajánlásáról.

Az mára eléggé közismertté vált,hogy egy százalékot valamely egyháznak,egy százalékot pedig egy arra jogosult társadalmi szervezetnek lehet felajánlani./Azt viszont talán kevesebben tudják,hogy bizonyos állami támogatások összege az egy százalékról rendelkezők számához,ill. az általuk felajánlott összeghez igazodik,tehát minden,akár nullás rendelkezésnek is jelentősége van!/

Nem kell részleteznem,hogy az egyházak és a társadalmi szervezetek  milyen sok,és az egész társadalom szempontjából fontos feladatot látnak el.

Kérek mindenkit,hogy megfontoltan,meggondoltan rendelkezzék adója 2x  1 százalékáról! A Polgári Kisgazdák szakmai háttéranyagainak kidolgozásában sok segítséget kapnak – már majd’ tíz éve – a Zöld Áramlat Alapítványtól /adószámuk: 18039795 – 1 – 41/. Kérünk minden kisgazda barátunkat, a fenntartható fejlődés, a környezetvédelem iránt elkötelezett olvasónkat, hogy támogassák ilyen módon is a munkánkat.

Még egy fontos megjegyzés: az adóbevallási határidő legvégéig mód van a felajánlásra, tehát ennek nem lehet akadálya a bevallás korábbi elkészítése,beadása.

 

Dr. Bakos  Zoltán